Αθλητικά

Μερκούρης Μόσχου: «Δεν τρώμε κουτόχορτο»

Με νέα ανάρτηση στο προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Μερκούρης Μόσχου, πήρε εκ νέου θέση για τα όσα διαδραματίστηκαν το παιχνίδι του Ηρακλή Λάρδου με τον Α.Σ. Τήλος το οποίο είχε διακοπεί.
Αναλυτικά:
«Τελικά έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας βάσει ΚΑΠ; Από την στιγμή που είναι τόσο ξεκάθαρος γιατί ο διαιτητής του αγώνα ενώ είπε τέλος να διακοπεί, μετά από 20 λεπτά ξαναβγήκε; Γιατί η Πειθαρχική δεν έβγαλε απόφαση για πρώτη φορά στην ιστορία της και ζήτησε περαιτέρω στοιχεία;
Εμείς δεν τρώμε κουτόχορτο. Η δήμαρχος έχει ήδη επικοινωνήσει με δικηγόρο στην Αθήνα και του έχουμε στείλει όλα τα στοιχεία. Μην υποτιμάτε το μικρό αλλά πολύ δυναμικό νησί μας. Όταν έχουμε δίκιο δεν μας σταματάει κανείς. Ένα από τα στοιχεία που μας έστειλε ο δικηγόρος μας. Καλή σας μέρα».
Το στοιχείο που επικαλείται στην ανάρτησή του ο Μερκούρης Μόσχου είναι το ακόλουθο, όπως το δημοσίευσε ο ίδιος:
«Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε η ΚΕΔ ηλεκτρονικά στους διαιτητές όλων των εθνικών πρωταθλημάτων:
Προς τους Διαιτητές των Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων
Κύριοι,
Όπως γνωρίζετε, στους εν ισχύ Κανόνες Παιχνιδιού 2014/2015 της FIFA , ορίζονται οι αρχές και ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου.
Ειδικότερα στον Κανόνα 5 αυτών, όπου περιγράφονται η εξουσία , οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του διαιτητή αγώνα, προβλέπεται, μεταξύ των άλλων, ότι ο διαιτητής «σταματά τον αγώνα , τον διακόπτει προσωρινά ή οριστικά, κατά την διακριτική του ευχέρεια, για οποιαδήποτε παράβαση των Κανόνων ή εξ αιτίας εξωτερικής επέμβασης οποιασδήποτε μορφής».
Σε εφαρμογή της ανωτέρω διατάξεως και για την άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων βίας που παρατηρούνται εσχάτως στα γήπεδα, ζητείται από τους διαιτητές που θα διευθύνουν στο εξής αγώνες επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου:
Ι. Να διακόπτουν οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση ή προσωρινή διακοπή
α/. Όταν εκσφενδονίζονται στον αγωνιστικό χώρο, έστω και μία, φωτοβολίδες ευθείας βολής, ή ρίπτονται αντικείμενα που δύναται να προκαλέσουν σωματική βλάβη σ όλους τους νόμιμα ευρισκόμενους εντός του αγωνιστικού χώρου (ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές κλπ)
και β/. Όταν σημειωθεί εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
ΙΙ. Να προβαίνουν σε προσωρινή διακοπή του αγώνα και προειδοποίηση, όταν εκσφενδονίζονται στον αγωνιστικό χώρο, έστω και μία, φωτοβολίδες καμπύλης τροχιάς και σε οριστική διακοπή του αγώνα εάν το παράπτωμα επαναληφθεί .
Στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.
Γεώργιος Καραμελίδης Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου