Ειδήσεις

Εψαχνε στο ίντερνετ τρόπους αυτοκτονίας και κλειδώματος του πιλοτηρίου ο Λούμπιτς

Τρόπους αυτοκτονίας, αλλά και κλειδώματος του πιλοτηρίου αναζητούσε στο διαδίκτυο ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας του Ντίσελντορφ, Κριστόφ Κούμπα.

Αξιωματούχοι είπαν ότι είχαν ανακαλύψει ένα tablet στο σπίτι του Λούμπιτς το οποίο χρησιμοποιούσε μεταξύ τις 16ης και της 23ης Μαρτίου, μία ημέρα δηλαδή πριν τη συντριβή. Ο 27χρονος είχε αναζητήσει μέσω της «ταμπλέτας» στο διαδίκτυο και τρόπους αυτοκτονίας, δείχνοντας ως ένα βαθμό προμελέτη.
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της Μασσαλίας ανακοίνωσε ότι βρέθηκε και το δεύτερο «μαύρο κουτί» με τα δεδομένα της πτήσης, στο οποίο οι εμπειρογνώμονες εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες για να ανακαλύψουν περισσότερα στοιχεία για το τραγικό συμβάν, αφότου ο πρώτος καταγραφέας των συνομιλίων έδειξε ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στο βουνό, παρασέρνοντας στο θάνατο άλλους 149 ανθρώπους.
Το αεροπλάνο της Germanwings απογειώθηκε στις 24 Μαρτίου από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντίσελντορφ και μερικά λεπτά αργότερα συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις παρασύροντας στο θάνατο 150 ανθρώπους.
Το πρώτο μαύρο κουτί είχε βρεθεί την ημέρα του δυστυχήματος και από την ανάλυση των δεδομένων που περιείχε αποκαλύφθηκε ότι ο Λούμπιτς, ο οποίος βρισκόταν μόνος στο πιλοτήριο τη στιγμή της τραγωδίας, πιθανόν έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο.
Εν τω μεταξύ, τρεις ασάφειες στο σενάριο της αυτοκτονίας του συγκυβερνήτη εντοπίζει πολύπειρος Γάλλος πιλότος και εκπρόσωπος της Γαλλικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ασφάλειας Πτήσεων, δίνοντας νέα διάσταση στην τραγωδία που συγκλόνισε την Ευρώπη, αφού υπονοεί προσπάθεια συγκάλυψης από την Lufthansa με -τι άλλο;- οικονομικά κίνητρα.
Ο Ζεράρ Αρνού, επί 18 έτη πιλότος της Air France αλλά και εκπρόσωπος της Γαλλικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ασφάλειας Πτήσεων (Comité de Veille pour la Sécurité Αérienne), μιλώντας στα γαλλικά μέσα ισχυρίζεται ότι ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, έσπευσε λανθασμένα να αποδώσει το συμβάν σε «αυτοκτονία του Λούμπιτζ» καθώς στο πόρισμά του υπάρχουν τρεις μεγάλες ασάφειες, υπονοώντας πως ίσως να υπάρχει και μια απόπειρα συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών του δυστυχήματος.

Εθνος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου