Ειδήσεις

Στον Εισαγγελέα οι κάτοικοι Νότιας Ρόδου για την έλλειψη ιατρων και ασθενοφόρου

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,
τυγχάνουμε κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Πρώην Δήμου Νότιας Ρόδου του Δήμου Ρόδου. Συνακόλουθα ως έχοντες έννομο συμφέρον για την
υποβολή της παρούσας ενώπιον σας, σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:
• Σήμερα δεν υπάρχει ασθενοφόρο στην περιοχή της Νότιας Ρόδου. Το πιο κοντινό ασθενοφόρο είναι σταθμευμένο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρχαγγέλου, οπότε σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, όπως για παράδειγμα, καρδιακού επεισοδίου στην Κατταβιά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, πρέπει να διανύσει 40 περίπου χιλιόμετρα μέχρι την Κατταβιά και 100 μέχρι την Ρόδο, σύνολο 140 χιλιόμετρα για να φθάσει στον προορισμό του. Συνακόλουθα ο χρόνος που χρειάζεται ο ασθενής για να τύχει της στοιχειώδους νοσοκομειακής περίθαλψης και να μην κινδυνέψει, έτι περαιτέρω λόγω της καθυστέρησης αντιμετώπισης του επεισοδίου, ο ασθενής είναι μιάμιση ώρα τουλάχιστον μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο.
• Επίσης δεν υπάρχει γιατρός σε όλη την Νότια Ρόδο 16 ημέρες τον μήνα μετά τις 14:00, καθώς το ιατρείο Γενναδίου εφημερεύει μόνο 14 ημέρες τον μήνα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εάν χρειαστεί οποιοσδήποτε άμεσα πρώτες βοήθειες, να πρέπει να πάει στον κέντρο υγείας Αρχαγγέλου, δηλαδή μισή ώρα με σαράντα λεπτά απόσταση, μέ μεταφορικό μέσο ιδιωτικής χρήσης. Οπότε αν χρειάζεται να αντιμετωπιστεί το σύνηθες περιστατικό του τσιμπήματος μέλισσας ή σφήκας ατόμου αλλεργικού, που χρήζει άμεσα, ήτοι εντός 15λεπτών χορήγηση κορτιζόνης, υφίσταται έκθεση σε κίνδυνο ζωής.
Επειδή η παρούσα κατάσταση οφείλεται σε πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων θεσμικά οργάνων, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, αναφέρουμε τους, Υπουργό και αρμόδια υφυπουργό Υγείας, Διοικητή και αρμόδιους Υποδιοικητές του ΕΚΑΒ, Διοικητή και αρμόδιους Υποδιοικητές της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά και σε πράξεις ή παραλείψεις παντός τυχόν ετέρου υπευθύνου.
Επειδή εμείς ως κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων της Νότιας Ρόδου ζητούμε διαρκώς, αλλά προφανώς ομιλούμε σε ώτα μη ακοώντων, 24ωρη λειτουργία του ιατρείου Γενναδίου σε 12μηνη βάση, και παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Γεννάδι, όλο το χρόνο σε 24ωρη βάρδια, προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Επειδή μέχρι σήμερα και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις η παράνομη συμπεριφορά των αρμοδίων συνεχίζεται με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας των κατοίκων της περιοχής.
αλλά και των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών που προστίθενται στον πληθυσμό της, την περίοδο Απριλίου Νοεμβρίου κατ’ έτος, ζητούμε αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα, να εξετάσετε την τυχόν τέλεση αξιοποίνων πράξεων από τα κατά τα ανωτέρω παν υπεύθυνο αρμόδιο πρόσωπο σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα προκειμένου να ασκήσετε τις σχετικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι μέχρι αποκαταστάσεως της Συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της Δημόσιας Υγείας, για κάθε κάτοικο και επισκέπτη των
Δημοτικών Διαμερισμάτων του Πρώην Δήμου της Νότιας Ρόδου.

Οι Αιτούντες
(ακολουθούν ονόματα)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου