Ειδήσεις

Συνεχίζουν τις περιοδείες τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης

Το πρόγραμμα περιοδειών και συζητήσεων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ συνεχίστηκε και σήμερα Τετάρτη 2/4/2014, σε μια σειρά χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος από τις λαϊκές οικογένειες του νησιού και τα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, με επικεφαλής τον Λουκά Κωτσαδάμ, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου, πραγματοποίησε περιοδεία στην λαϊκή αγορά, όπου συζήτησε με τους παραγωγούς και τον κόσμο που βρισκόταν εκεί.

Ακολούθησε συνάντηση στο 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου με τους μαθητές του σχολείου και έγινε συζήτηση μαζί τους. Έντονος ήταν ο προβληματισμός και η αγωνία των μαθητών για την υποβάθμιση του σχολείου τους , την μέχρι σήμερα μη κάλυψη της θέσης καθηγητή του μαθήματος Γραφιστικών Τεχνών, ενώ θα εξεταστούν πανελλαδικά σε αυτό.

Οι καταγγελίες των ίδιων των μαθητών για τα πολλά κενά στο διδακτικό προσωπικό, τις ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, αποδεικνύουν ότι οι εξελίξεις στην εκπαίδευση με το «Νέο Λύκειο», με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων, την θεσμοθέτηση του 4ου έτους μαθητείας στα ΕΠΑΛ, στόχο έχουν την διαμόρφωση ενός σχολείου-επιχείρηση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει δοθεί η κατεύθυνση στους Δήμους, να προτείνουν ποιές ειδικότητες πρέπει να έχει το κάθε ΕΠΑΛ, με βάση την «τοπική κοινωνία» δηλαδή τις ανάγκες του κεφαλαίου στην περιοχή. Προετοιμάζουν από τώρα, από την εκπαίδευση, γι’ αυτό που θα ζήσουν αύριο οι νέοι στην παραγωγή, δηλ.:

Τη διαρκή περιπλάνηση μεταξύ ανεργίας και 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των 400 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Περιπλάνηση από δουλειά σε δουλειά, από κλάδο σε κλάδο, ακόμα και από χώρα σε χώρα “για μια θέση στον ήλιο”. Αυτό είναι το μοντέλο εργαζόμενου που θέλουν η ΕΕ και τα μονοπώλιά της.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κάλεσε τους μαθητές σε αγώνες. Δεν μπορούν να περιμένουν λύση από όσους βάζουν πλάτη για να υλοποιηθεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. Η απόλυτη ανάγκη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία είναι δικαίωμα που πρέπει να διεκδικήσουν οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους, τους καθηγητές τους, μέσα από το οργανωμένο ταξικό κίνημα κόντρα στην ΕΕ και τη πολιτική της κυβέρνησης.

Η θέση τους είναι με το κίνημα που συγκρούεται με αυτό το σύστημα, με την κρίση του και τη διαχείρισή του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου