Ειδήσεις

Διεκδικεί αποζημίωση από την Αγροτική Τράπεζα

Για την 14η Οκτωβρίου 2014 διέκοψε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τη δίκη με κατηγορούμενους δύο διευθυντικούς υπαλλήλους του υποκαταστήματος της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, της πλατείας Γαβριήλ Χαρίτου (100 χουρμαδιές) για τον τραυματισμό υπαλλήλου από την πτώση παραθύρου.

Ο υπάλληλος, που έχει προσφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια, διεκδικεί από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, την ΑΤΕ Leasing Α.Ε. και την ΑΤΕ Ασφαλιστική Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 417.452,78 ευρώ για τον σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο υποκατάστημα όταν, λόγω της κακοκαιρίας, έπεσε στο κεφάλι του το παράθυρο!

Το ως άνω κτήριο, κατασκευής μεταξύ των ετών 1925-1930, πέραν των εσωτερικών διαρρυθμίσεων και διακοσμήσεων, που κατά καιρούς έχουν γίνει, ουδεμία ουσιαστική επισκευή έχει δεχθεί, τα δε εξωτερικά κουφώματα παραμένουν τα ίδια από κατασκευής του.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κτήριο κατά τους χειμερινούς μήνες να πλημμυρίζει από την εισροή υδάτων τόσο από τα παράθυρα κυρίως, όσο και από την οροφή, ενώ πολλές φορές, όταν φυσούσε δυνατός άνεμος, τα παράθυρα άνοιγαν!

Αυτά τα προβλήματα επανειλημμένα είχαν επισημανθεί με έγγραφα από το έτος 1998 και μετέπειτα προς την κεντρική διοίκηση και ειδικότερα τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΑΤΕ, πλην όμως ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε και σε ουδεμία ουσιαστική συντήρηση και επισκευή προέβη.

Το πρωί της 20ής Φεβρουαρίου 2009 στην Ρόδο επικρατούσαν ισχυροί νότιοι άνεμοι και ενόσω το κατάστημα ήταν ανοικτό με όλους τους υπαλλήλους και πελάτες περί ώρα 11,30 π.μ. ένα από τα παράθυρα της προσόψεως του κτηρίου, διαστάσεων 2 Χ 3μ. περίπου, που βρίσκεται πλησίον του γραφείου του, λόγω της παλαιότητος και έλλειψης συντήρησης και των εν γένει συστατικών, παραρτημάτων και παρακολουθημάτων του κτηρίου, αποκολλήθηκε εξ ολοκλήρου, μαζί με το κάσωμα και έπεσε με σφοδρότητα στο κεφάλι του και συγκεκριμένα στον αυχένα του ρίχνοντάς τον στο έδαφος, από το κάθισμα του γραφείου του.

Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου με ασθενοφόρο. Στο Νοσοκομείο της Ρόδου διαπιστώθηκε κάκωση από πτώση, κάκωση αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης και δεξιού ώμου, μετατραυματική απώλεια συνείδησης. Η κατάστασή του χειροτέρευσε, οπότε στις 22 Φεβρουαρίου 2009 εισήχθη στο Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και διαπιστώθηκαν πρόσθετα προβλήματα.

Του συνεστήθη χειρουργική επέμβαση, ενώ του τοποθετήθηκε μόνιμα αυχενικό κολάρο (Miami) στον αυχένα και του χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια τριών μηνών.
Μέχρι σήμερα παρά την χειρουργική επέμβαση η υγεία του δεν έχει αποκατασταθεί και φέρει συνεχώς κολάρο στον αυχένα, ενώ έχει σημαντική δυσκολία κίνησης της δεξιάς χειρός και οι θεράποντες ιατροί του δεν αποκλείουν την ανάγκη νέας χειρουργικής επέμβασης στο μέλλον.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου