Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι δράσεις για την προληπτική ιατρική στα σχολεία της Ρόδου

Συνεχίζονται οι δράσεις για την προληπτική ιατρική στα σχολεία που σχεδίασε το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία στην Στ΄τάξη του Β΄Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, με εισηγητή τον Ορθοπεδικό Χειρουργό κ. Γεώργιο Μυλωνάκη. Το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν: «Σωστή στάση σώματος –Σκολίωση- Άσκηση και υγεία».

Η συγκεκριμένη ομιλία, περιλαμβάνεται σε μια σειρά δράσεων που έχει ξεκινήσει ο τομέας παιδείας του Δήμου, με στόχο τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό του πεδίου των γνώσεων που παρέχονται στο σχολικό περιβάλλον. Η ανάπτυξη θεμάτων προληπτικής ιατρικής, αποτελεί βασικό κομμάτι της προσπάθειας αφού αναμφισβήτητα η ενημέρωση και την υιοθέτηση συγκεκριμένου τρόπου ζωής από τα παιδικά χρόνια, συμβάλλει αποφασιστικά στο να δομηθεί μια μελλοντική κοινωνία υγειών και ενημερωμένων πολιτών.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Στέργος Παρδαλός, και η Δ/νση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου ευχαριστούν θερμά τόσο τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, όσο και τον Ορθοπεδικό- Χειρουργό κ.Γεώργιο Μυλωνάκη, αλλά και τους συναδέλφους του από διάφορες ειδικότητες που δήλωσαν συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου