Ρεπορτάζ

Ασφαλιστής κατηγορείται για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας ημεδαπός ασφαλιστής, που βρέθηκε κατηγορούμενος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.
Ο κατηγορούμενος είχε συνεργασία με ασφαλιστική εταιρεία από το έτος 1996 και η συνεργασία τους στηριζόταν σε σταθερό σύστημα χρεοπιστώσεων με εύρος του χρόνου αποπληρωμής 4 μήνες.
Με την αιφνίδια διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας της ασφαλιστικής εταιρείας δημιουργήθηκε πρόβλημα με τα τρέχοντα ασφαλιστήρια συμβόλαια καθόσον οι πελάτες μετά την αναγγελία της διακοπής δεν παραλάμβαναν τα εκδοθέντα και πιστωμένα συμβόλαια, εκείνοι που τα είχαν παραλάβει με πίστωση δεν τα πλήρωναν και εκείνοι που τα είχαν παραλάβει και τα είχαν πληρώσει ζητούσαν να τους επιστραφούν τα καταβληθέντα από την εταιρεία του κατηγορούμενου.
Η εταιρεία του τελευταίου φέρεται το διάστημα Ιουλίου 2009 – Μαρτίου 2011 να παρήγαγε και να εισέπραξε ασφάλιστρα ύψους 460.792 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος κατέστησε σαφές ότι η κατηγορία είναι παντελώς αβάσιμη καθόσον στηρίζεται στην αποδοχή ότι εισέπραττε για 20 μήνες χωρίς να πληρώνει το παραμικρό τονίζοντας μάλιστα ότι η κακή λογιστική κατάθεση της μηνύτριας ήταν εκείνη που την οδήγησε στην ανάκληση της αδείας της.
Η άδεια της μηνύτριας εταιρείας ανακλήθηκε συγκεκριμένα γιατί τα αποθεματικά που εμφάνιζε ουσιαστικά δεν υπήρχαν και κλήθηκε να προβεί στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου χωρίς να ανταποκριθεί.
Τόνισε επίσης ότι το διάστημα Ιουλίου 2009 – Φεβρουαρίου 2011 είχε καταβάλει στην εταιρεία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 1.394.391 ευρώ!
Πρόσθεσε ότι στις καταστάσεις της εταιρείας υπήρχε αταξία την οποία καλείται πλέον εκείνος να λογοδοτήσει ως απολογούμενος ενώ μέχρι σήμερα δεν είχε κατηγορηθεί ούτε για τροχονομική παράβαση.
Επεσήμανε εξάλλου ότι η ανάκληση της αδείας της μηνύτριας ήταν η αφορμή να προκληθούν ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία της εταιρείας του και να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πελατών του.
Είχε λάβει μάλιστα τον Αύγουστο του 2011 δάνειο ύψους 90.000 ευρώ για να καλύψει τις υποχρεώσεις επιστροφής ασφαλίστρων σε δυσαρεστημένους πελάτες ενώ περαιτέρω τόνισε ότι του οφείλονται 236.946 ευρώ και δεν οφείλει και ότι μετά την ανάκληση της άδειας της μηνύτριας τα έχει χάσει.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρέστη ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καβουριού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου