Τοπικές Ειδήσεις

Αποκαθίσταται η παλιά γέφυρα επί του Γαδουρά ποταμού

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την επισκευή και αποκατάσταση της παλιάς (ιστορικής) γέφυρας επί του Γαδουρά ποταμού, που υπέστη σοβαρές ζημιές στη διάρκεια του χρόνου και κατέστη επικίνδυνη με αποτέλεσμα να κλείσει πολλές φορές η κυκλοφορία για τα οχήματα.
Όπως έγραψε η «δ» τα συνεργεία της εργολαβικής εταιρείας που ανέλαβε το όλο έργο εγκατεστάθηκαν εκεί την προηγούμενη εβδομάδα, αφού προηγουμένως είχαν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα υλικά.
Όπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος των εργασιών η γέφυρα θα θυμίζει την παλιά, η αρχιτεκτονική της οποίας ήταν εντυπωσιακή.
Διαπιστώνεται για μία ακόμα φορά ότι επί Γ. Χατζημάρκου όλα τα έργα προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς αλλά και με την τήρηση όλων των κανόνων, μέχρι πρότινος άγνωστων στο Δημόσιο. Ένα από τα παραδείγματα αποτελεί και η γέφυρα Αφάντου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιφερειακή αρχή αναζητεί πόρους προκειμένου να ανακατασκευάσει την παλιά εθνική οδό από τα Μάσαρη μέχρι τη συμβολή της με την νέα εθνική οδό, η οποία έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές την περίοδο Γ. Μαχαιρίδη.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή νέας γέφυρας στην Κρεμαστή, ενώ νέα γέφυρα θα κατασκευαστεί και δίπλα στην σημερινή στον ποταμό Μάκκαρη, όταν γίνει διαπλάτυνση της εθνικής οδού από τα κολύμπια ως την Λίνδο.
Με την ευκαιρία σημειώνεται ότι πρόβλημα παρουσιάζει και η γέφυρα του ποταμού Χα στη Μαλώνα και κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου