Τοπικές Ειδήσεις

“Ανταποκρινόμαστε στην ψήφο του λαού, με έργο, συνέπεια και υπευθυνότητα”

Στη Σύρο βρίσκονται από το πρωί ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας στο πλαίσιο της ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο νησί έδωσαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Τόσο ο Υπουργό και ο Υφυπουργός, αλλά και όσο και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης αναφέρθηκαν στην εκλογική νίκη της ΝΔ, απευθύνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη του κόμματος στις Κυκλάδες, αλλά και στους πολίτες για αυτή τη μεγάλη νίκη που έδωσαν στο κόμμα.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν και οι Βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλλιπος Φόρτωμας.

Παράλληλα ευχήθηκαν στον Γιώργο Χατζημάρκο μία εξίσου επιτυχημένη 4ετία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τη συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κόνσολας ο οποίος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της ΝΔ για τον καθοριστικό τομέα του τουρισμού, για τις καθοριστικές ενέργειες που θα γίνουν για την ανάπτυξή του, αλλά και για τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, προκειμένου ο τουρισμός να γίνει ανταγωνιστικός και με τροχιά ανάπτυξης.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην αποκλιμάκωση του ΦΠΑ και μάλιστα σε σχετική ερώτηση του syrostoday.gr, επισήμανε ότι στόχος είναι η αποκλιμάκωση στην φορολογία με το 13% στην εστίαση, αλλά και με τον ενιαίο φορολογικό συντελεστή στον τουρισμό, καθώς επίσης και στο κανονιστικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στα καταλύματα.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε επίσης ότι υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης για τουριστικό χωροταξικό σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στα νησιά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς επίσης και για ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, προκειμένου να υπάρξει ένα βιώσιμο – όπως είπε πλάνο ανάπτυξης, με κύριο γνώμονα την ποιότητα.

“Ήδη στους δύο πρώτους μήνες, ο Ελληνικός λαός δείχνει θετικά απέναντι στις δράσεις μας, διότι αυτή η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη και είναι έτοιμη να εφαρμόσει για ότι είχε πει προεκλογικά”, σημείωσε ο Υπουργός Εργασίας και Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τη δομή του κράτους, αλλά και για τη μείωση του ΦΠΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και σε άλλες παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση όπως τη φορολογική μείωση στις επιχειρήσεις, τη μείωση στο μισθολογικό κόστος που θα ξεκινήσει από το 2020, για τις “ανοιχτές πληγές” – όπως είπε χαρακτηριστικά που ανέλαβε σε σχέση με τις πάνω από 470.000 εκκρεμείς συντάξεις, για τα εκκαθαριστικά στους συνταξιούχους, αλλά και για τις σημαντικές παρεμβάσεις (νομοθετικές) που θα έρθουν και θα έχουν στο επίκεντρο τους ανέργους.

πηγή syrostoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου