ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γλύξμπουργκ: Δεν είμαι πρώην βασιλεύς, είμαι ο βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γλύξμπουργκ

Στην εκ­πο­μπή του ΣΚΑΪ «Ιστο­ρί­ες» και στους Σία Κο­σιώ­νη και Αλέξη Πα­πα­χε­λά μί­λη­σε ο τέως βα­σι­λιάς Κων­στα­ντί­νος, ο οποί­ος με­τα­ξύ άλλων τό­νι­σε ότι θα επέ­στρε­φε στην Ελ­λά­δα ως μο­νάρ­χης αν κάτι τέ­τοιο ήθελε ο λαός.

Ωστό­σο, απέρ­ρι­ψε τη συμ­με­το­χή του σε κά­ποιο κόμμα ή την ανά­λη­ψη κά­ποιου άλλου ρόλου ενώ δεν απά­ντη­σε με σα­φή­νεια για τυχόν πο­λι­τι­κά σχέ­δια του γιου του Νι­κό­λα­ου λέ­γο­ντας πως δεν είναι τέως ή πρώην αλλά «ο Βα­σι­λεύς Κων/νος, τε­λεία και παύλα».

«Ούτε εγώ ούτε ο γιός μου θέλει να κα­τα­κτή­σει την πο­λι­τι­κή. Δε νο­μί­ζω ότι αρ­μό­ζει , δεν εί­μα­στε πο­λι­τι­κά­ντη­δες, δε ξέ­ρου­με αυτή τη δου­λειά», είπε για το αν ο ίδιος ή ο γιος του Νι­κό­λα­ος ετοι­μά­ζει κά­ποιο κόμμα ή πρό­κει­ται να συμ­με­τά­σχει σε κά­ποιο. «Έχω την εντύ­πω­ση ότι η Ελλάς έχει πάρα πολ­λούς πο­λι­τι­κούς, μά­λι­στα θα έλεγα ότι σχε­δόν έχουν μπου­χτί­σει από πο­λι­τι­κούς, τί θέ­λουν άλλο πα­ρα­πά­νω, να κά­νουν τί;», πρό­σθε­σε.

Σε ερώ­τη­ση για το αν υπάρ­χει πρό­τα­ση στον γιο του να εντα­χθεί σε κά­ποιο κόμμα απά­ντη­σε: «Α δε ξέρω μπο­ρεί­τε να ρω­τή­σε­τε». Για το αν έχει λήξει το σε­νά­ριο της πα­λι­νόρ­θω­σης απά­ντη­σε: «Δεν υπάρ­χει τέλος και δεν υπάρ­χει αρχή. Εγώ βλέπω την όλη υπό­θε­ση αυτή να εξε­λίσ­σε­ται στα χέρια του ελ­λη­νι­κού λαού. Αυτοί απο­φα­σί­ζουν τί θέ­λουν, αυτοί απο­φά­σι­σαν 2 φορές αν θυ­μά­μαι καλά, να επα­να­φέ­ρουν τη βα­σι­λεία αφού είχε φύγει. Τώρα αν τη θέ­λουν πάλι δικό τους δι­καί­ω­μα είναι» ενώ σε άλλο ση­μείο ανέ­φε­ρε σχε­τι­κά: «Δε θα κου­νή­σω το δά­χτυ­λό μου για να πάρω τη βα­σι­λεία πίσω, θα το κά­νουν οι Έλ­λη­νες, εγώ δε θα το κάνω».

Για το ότι αφή­νει ανοι­χτό το εν­δε­χό­με­νο να γύ­ρι­ζε ως μο­νάρ­χης απά­ντη­σε ότι «εγώ δε θα επι­διώ­ξω αυτό. Δε πρό­κει­ται να το κάνω, δη­λα­δή δε βλέπω ότι θα γίνει αξία στο λαό. Εάν γίνει μόνο του τότε θα το δεχθώ. Αλλά ποιός  είναι ο μη­χα­νι­σμός να κάνει κάτι τέ­τοιο, δεν υπάρ­χει».

Για το αν δια­τη­ρεί τις επα­φές με τον πο­λι­τι­κό κόσμο ση­μεί­ω­σε ότι «άμα το θέ­λουν πολύ ευ­χα­ρί­στως, αλλά ξέ­ρε­τε είναι πάρα πολύ δύ­σκο­λο ο Βα­σι­λεύς να απο­φα­σί­ζει να κάνει, πρέ­πει να είναι το όλο σύ­στη­μα να δου­λεύ­ει με τον ίδιο τρόπο. Όπως είναι στα Σκαν­δι­να­βι­κά κράτη, ο Βα­σι­λεύς».

Για το αν θα ανα­λάμ­βα­νε κά­ποιον άλλο ρόλο, όπως του πρε­σβευ­τή όπως πρό­τει­νε ο Γιώρ­γος Κα­ρα­τζα­φέ­ρης απά­ντη­σε: «Γιατί να μπού­με σε μια κου­βέ­ντα που λένε οι Εγ­γλέ­ζοι If, όλα If; Mπορεί να γίνει κάτι τέ­τοιο; Απο­κλεί­ε­ται. Λοι­πόν γιατί να το συ­ζη­τή­σου­με. Δεύ­τε­ρον, εγώ δεν είμαι ο πρώην βα­σι­λεύς Κων­στα­ντί­νος, είμαι ο Βα­σι­λεύς Κων­στα­ντί­νος, τε­λεία και παύλα. Αυτό δεν αλ­λά­ζει με το τί­πο­τα, είμαι ο πρώην ή τέως ή ό,τι προ­τι­μά­τε, Βα­σι­λεύς της Ελ­λά­δος ναι, αλλά το ότι είμαι ο Βα­σι­λεύς Κων­στα­ντί­νος δεν πρό­κει­ται να αλ­λά­ξει ποτέ. Λοι­πόν είτε ο Κα­ρα­τζα­φέ­ρης το λέει έτσι ή κατά λάθος του ξε­φεύ­γει δεν ξέρω. Πά­ντως εγώ δεν πρό­κει­ται να κάνω καμία κί­νη­ση να πάρω το..»

Ο τέως βα­σι­λιάς είπε για την από­φα­σή του να επι­στρέ­ψει στην Ελ­λά­δα, ότι «ήθελα πά­ντο­τε να γυ­ρί­σω στην Ελ­λά­δα, τώρα έτυχε να είναι δύ­σκο­λες πε­ρί­ο­δοι, απε­να­ντί­ας αι­σθα­νό­μουν ότι μπο­ρού­σα να βοη­θή­σω όσο μπορώ εδώ πέρα» και ση­μεί­ω­σε ποτέ στην Ελ­λά­δα δεν αι­σθα­νό­ταν persona non grata.

Σε ερώ­τη­ση για το αν γύ­ρι­ζε τον χρόνο πίσω θα επέ­λε­γε να μην οδη­γη­θεί σε σύ­γκρου­ση με τον Πα­παν­δρέ­ου απά­ντη­σε ότι «εάν είχα ευ­και­ρία πολλά πράγ­μα­τα που έκανα τότε θα τα έκανα σή­με­ρα αλλά θα τα έκανα με με­γα­λύ­τε­ρη προ­σο­χή» ενώ σε ερώ­τη­ση για το αν θα όρ­κι­ζε και πάλι την κυ­βέρ­νη­ση της χού­ντας είπε: «Οπωσ­δή­πο­τε θα την όρ­κι­ζα, οπωσ­δή­πο­τε δεν υπάρ­χει καμία αμ­φι­βο­λία, διότι μη ξε­χνά­τε ότι βρι­σκό­μα­στε στο άγνω­στο και όταν λέω άγνω­στο εννοώ ότι κα­νέ­νας δεν είχε εξου­σία εκεί­νη τη στιγ­μή, ο μόνος που είχε εξου­σία εάν ήθελε να την ασκή­σει ήμουν εγώ, αλλά και ποιός με άκου­γε εκεί­νη τη στιγ­μή, ήταν πολύ πε­ρί­ερ­γη η κα­τά­στα­ση, αλλά θα την όρ­κι­ζα την κυ­βέρ­νη­ση».

Στην ερώ­τη­ση, γιατί έφυγε μετά το απο­τυ­χη­μέ­νο αντι­πρα­ξι­κό­πη­μα, αντι­κί­νη­μα αντί να δώσει μάχη κατά της Χού­ντας είπε ότι «εκεί­νη την εποχή εγώ σκε­φτό­μουν ότι έπρε­πε να γίνει όλο αυτό το πράγ­μα χωρίς να χυθεί αίμα».

Στην ερώ­τη­ση για το αν έχει ψη­φί­σει τα τε­λευ­ταία χρό­νια, ο τέως βα­σι­λιάς Κων­στα­ντί­νος είπε: «Όχι ποτέ, δεν έχω ψη­φί­σει ποτέ μου. Κοι­τάξ­τε να δείτε εγώ με­γά­λω­σα με το εν­δε­χό­με­νο ότι μια μέρα θα δια­δε­χθώ τον πα­τέ­ρα μου οπότε δε με άφη­σαν ούτε και ήθελα να έχω αυτή την πο­λυ­τέ­λεια, δεν την έχω την ανά­γκη αυτή να πάω να ψη­φί­σω. Τώρα δε που είμαι και, ζούσα στην εξο­ρία δεν έχω και λόγο να ασχο­λη­θώ με αυτό το θέμα, τώρα που είμαι στην Ελ­λά­δα too late».

Για τον Αλέξη Τσί­πρα με τον οποίο, όπως απο­κά­λυ­ψε είχε συ­να­ντη­θεί τυ­χαία στο αε­ρο­δρό­μιο όταν ανέ­λα­βε πρό­ε­δρος του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, είπε: «Διά­βα­ζε μια εφη­με­ρί­δα και κα­τά­λα­βε ποιός ήμουν και του λέω δε θέλω να σε ενο­χλή­σω. Λέω τε­λειώ­στε τη εφη­με­ρί­δα σας, εγώ πε­ρι­μέ­νω τη βα­λί­τσα και θα φύγω, και τότε κα­τά­λα­βε ποιός ήμουν και χαι­ρε­τη­θή­κα­με. Και μου λέει αν μπορώ να σας κάνω μια ερώ­τη­ση, τί λένε οι ξένοι για την Ελ­λά­δα. Οι προ­σπά­θειες που κάνει είτε καλές είτε όχι υπάρ­χουν, δου­λεύ­ει σκλη­ρά ο άν­θρω­πος δεν υπάρ­χει θέμα για να πε­τύ­χει αυτό που θέλει να πε­τύ­χει. Τώρα εάν τον αφή­σει ο λαός να το κάνει είναι άλλη υπό­θε­ση. Μπο­ρεί και όμως να μην έχου­με εκλο­γές οπότε θα έχει πε­ρισ­σό­τε­ρο χρόνο μπρο­στά του».

Όσο για τη δή­λω­ση που είχε κάνει στους Sunday Times, ότι  Έλ­λη­νες και Ευ­ρω­παί­οι θα πρέ­πει να του δώ­σουν μία ευ­και­ρία και για το αν σωστά ερ­μη­νεύ­θη­κε ως δή­λω­ση στή­ρι­ξης απά­ντη­σε ότι «είναι αδύ­να­τον να πά­ρεις μία θέση σε έναν άν­θρω­πο και πόσο μάλ­λον αν αυτός ο άν­θρω­πος μόλις έγινε πρω­θυ­πουρ­γός, πρέ­πει να του δώ­σεις ευ­και­ρία, τί θα πεις, να τε­λειώ­νουν οι αρι­στε­ροί κλπ αυτά είναι σα­χλα­μά­ρες. Να δεις τι θα κάνει ο άλλος. Και δεν υπάρ­χει καμία αμ­φι­βο­λία ότι οι προ­σπά­θειες που κάνει είτε καλές είτε όχι υπάρ­χουν, δου­λεύ­ει σκλη­ρά ο άν­θρω­πος δεν υπάρ­χει θέμα για να πε­τύ­χει αυτό που θέλει να πε­τύ­χει».

Τέλος σε ερώ­τη­ση για το αν έχει αι­σθαν­θεί την ανά­γκη να ζη­τή­σει συγ­γνώ­μη για τις εξο­ρί­ες κατά τη βα­σι­λεία του πα­τέ­ρα του απά­ντη­σε: «Δεν αξί­ζει να ζη­τή­σεις συ­γνώ­μη για κάτι το οποίο δε ξέ­ρεις».

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.