Υπηρεσίες security έχουν πλεον και για ένα μήνα 45 υποθηκοφυλακεία της χώρας με προφανή στόχο την αποφυγή συνωστισμού. Με προφανή την αναγκαιότητα λειτουργίας των συγκεκριμένων υπηρεσιών, για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την απόκτηση ρευστού επιχειρήσεις και ιδιώτες, το Υπουργείο αποφασισε να λάβει μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία τους ενόψει της πανδημίας.

Αίτημα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ικανοποίησε σχετικό αίτημα δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων που διαμαρτυρήθηκαν στην επαναλειτουργία τους για προβλήματα συνωστισμού.

Προ ημέρων με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης τοποθετήθηκαν  άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας σε 32 υποθηκοφυλακεία. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου “….η ανωτέρω εταιρεία αναλαμβάνει τη φύλαξη και επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των ως άνω υποθηκοφυλακείων με ένα (1) φύλακα σε καθένα από αυτά τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 09:00 έως 14:00. Η δαπάνη για την εκτέλεση της προαναφερόμενης υπηρεσίας ανέρχεται στο συνολικό ποσό είκοσι εννέα χιλιάδων επτακοσίων εξήντα ευρώ (29.760,00 €), συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. και θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού στον Ειδικό Φορέα 10172060000000 – Α.Λ.Ε. 2420989001 του οικονομικού έτους 2020”.

Σε ποια αφορά

Η απόφαση αναφέρει: “…Εγκρίνουμε με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία με την επωνυμία “JK SECURITY ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.”, τη φύλαξη και επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (ΛΕΧΑΙΝΩΝ), ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (ΒΑΡΔΑΣ), AΝΔΡΟΥ, ΑΡΤΑΣ, ΑΧΑΡΝΩΝ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΜΕΓΑΡΩΝ, ΜΥΚΟΝΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΠΑΠΑΓΟΥ, ΠΑΤΡΩΝ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ, ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΑΜΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, ΧΙΟΥ και των Κτηματολογικών Γραφείων ΚΩ – ΛΕΡΟΥ (ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΝΙΣΥΡΟΥ), ΡΟΔΟΥ (ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ΤΗΛΟΥ ΧΑΛΚΗΣ) προς αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορωνοϊού COVID 19, για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα, αρχομένου από 29-04-2020″.

Και άλλα 13

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τις 28 Απριλίου υπαρχουν security σε 13 υποθηκοφυλακεία για να ρυθμίζουν την είσοδο ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτά είναι τα υποθηκοφυλακεία  “… Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Π. Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, καθώς και των έμμισθων υποθηκοφυλακείων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης προς αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορωνοϊού COVID 19, για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα, αρχομένου από 27-4-2020”. H σύμβαση θα έχει κόστος για το ελληνικό δημόσιο λίγο πάνω από 11.000 ευρώ.

Πηγή capital.gr

του Παναγιώτη Στάθη

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ