Ρεπορτάζ

Σύσκεψη για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου

Οι διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Ρόδου αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.

Στην σύσκεψη εκτός από το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά, έλαβαν μέρος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα ακίνητης περιουσίας κ. Βασίλης Καρνάβας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την πορεία της αξιοποίησης ακινήτων που ανήκουν στο Δήμο Ρόδου και τέθηκαν οι προτεραιότητες που σχετίζονται με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν», δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Καρνάβας και εξήγησε πως ζητήματα που απαιτούν αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής θα τακτοποιηθούν μετά τις εκλογές.

«Το τμήμα ακίνητης περιουσίας δέχεται πολλά αιτήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν με τρόπο ώστε ο Δήμος να μπορεί να ανταποκριθεί στα ζητήματα που ανακύπτουν. Δεν ήταν ξεκάθαρο και το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Έγιναν προσπάθειες ώστε να εγγραφούν πολλά ακίνητα στην ιδιοκτησία του Δήμου», δήλωσε ο κ. Καρνάβας.

«Οι διαδικασίες είναι σε καλό δρόμο. Μακροπρόθεσμα τα ακίνητα θα μπουν σε θετική πορεία και θα αποδίδουν σημαντικά έσοδα στο Δήμο Ρόδου», τόνισε ο κ. Καρνάβας.
Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση, μεταξύ άλλων, για την αξιοποίηση των Δημοτικών Λουτρών στη Μεσαιωνική Πόλη, του ακινήτου με την ονομασία «Ιαλύσιον», του δημοτικού πάρκου στην πλατεία Ρίμινι, των ακινήτων του ΤΑΠΑ που έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο, των στάσεων της ΡΟΔΑ και άλλων ακινήτων. Συζήτηση έγινε και για την αξιοποίηση του βιοαερίου, που προκύπτει από το ΧΥΤΑ.

Ο κ. Βασίλης Καρνάβας αναφέρθηκε και στο θέμα της παράτασης των μισθώσεων για τα καταστήματα της Νέας Αγοράς.

«Ζητήσαμε από όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις για την παράταση των μισθώσεων. Όσοι δεν ανταποκριθούν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις συμβάσεις τους», δήλωσε ο κ. Καρνάβας και πρόσθεσε πως έχουν κατατεθεί αρκετές αιτήσεις από τους επιχειρηματίες.

«Κατατέθηκαν 110 αιτήσεις από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς. Δεν έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμίζονται οι οφειλές. Το σχετικό με αυτές πολυνομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρνάβας.

Περιοδεία στα έργα
Περιοδεία στα έργα που είναι σε εξέλιξη στο νησί θα πραγματοποιήσει σήμερα ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλη Χριστοδούλου και δημοσιογράφους.

«Θα επισκεφθούμε τα έργα που εκτελούνται στο παραλιακό μέτωπο, στην πύλη Ντ’ Αμπουάζ, στις πλατείες της Μεσαιωνικής Πόλης. Θα εξετάσουμε και την πορεία υλοποίησης του έργου που εκτελείται στην είσοδο του Μνημείου της Καλλιθέας. Στόχος μας είναι να τελειώσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου