Ειδήσεις

Χαώδης η κατάσταση στην εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου

«Χαώδης» είναι, στην κυριολεξία, η κατάσταση που επικρατεί στην εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου, στο ύψος του οικισμού Αρχαγγέλου, λόγω των εκτελούμενων έργων, για την κατασκευή γέφυρας σε ρυάκι(!), το οποίο υπέστη σοβαρές ζημίες, στις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου.

Η κυκλοφορία διεξάγεται συγκεκριμένα, εδώ και περίπου ένα μήνα («μετ’ εμποδίων» διεξαγόταν και ενωρίτερα), με παράκαμψη μέσω του οικισμού, που όμως δημιουργείται «χάος», αφενός μεν, λόγω των στενών δρομίσκων και αφετέρου της καταλήψεως, όλων των δρόμων και των «πεζοδρομίων» και από τις δύο πλευρές με παρανόμως σταθμευμένα οχήματα (σε διπλές και τριπλές σειρές) και της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης.

Ατελείωτες ουρές σχηματίζονται, εξάλλου, με κίνδυνο ατυχημάτων, όταν διέρχονται λεωφορεία, τουριστικά ή του ΚΤΕΛ, τα οποία εγκλωβίζονται, χωρίς να μπορούν να πάνε μπροστά ή πίσω.

Το έργο καθυστέρησε συγκεκριμένα να αρχίσει (σύνηθες φαινόμενο στο νησί), ενώ η όλη μελέτη, χαρακτηρίζεται από μηχανικούς, ως «μελέτη αίνιγμα», γιατί το ρυάκι θεωρήθηκε τεράστιος «χείμαρρος» με αποτέλεσμα να διανοιχθεί μια μεγάλη τάφρος, σε βάθος, πλάτος και μήκος και να θεωρείται απίθανο να τελειώσει το έργο πριν από τα τέλη Ιουνίου και να παραδοθεί στην κυκλοφορία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο τον τουρισμό.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία είναι φορέας του έργου, δέχεται πολλές επικρίσεις από επιχειρηματίες, τουριστικούς παράγοντες και πολίτες, όχι μόνο για το πρωτοφανές κυκλοφοριακό χάος που ήδη έχει δημιουργηθεί, αλλά και γιατί δεν θα μπορέσουν οι στενοί και επικίνδυνοι δρόμοι του οικισμού να δεχθούν τα χιλιάδες οχήματα, κυρίως τα τεράστια τουριστικά λεωφορεία.

Ορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες φέρονται να δηλώνουν ότι το έργο θα τελειώσει στο τέλος Απριλίου, αλλ’ αυτό θεωρείται απίθανο, με βάση την ίδια την κατάσταση.
Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, οι αυτοχαρακτηριζόμενοι ως «σωτήρες» του τόπου, οδηγούν τον τουρισμό σε παγίδες και προβλήματα, σε μια περίοδο μάλιστα που ανακάμπτει, ενώ, ως «όνειρο θερινής νυκτός» χαρακτηρίζονται και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, στο ύψος του οικισμού Αφάντου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου