Ειδήσεις

Αυτοψία του Στάθη Κουσουρνά σε εκτελούμενα έργα

Έργα που εκτελούνται από τον Δήμο Ρόδου και βρίσκονται στην τελική φάση ολοκλήρωσής τους επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς. Συγκεκριμένα έκανε αυτοψία σε έργα που γίνονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, τη Μεσαιωνική Πόλη, τη νέα πτέρυγα του Παλιού Νοσοκομείου καθώς και στοχευμένες άλλες παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται όπως ο ποδηλατόδρομος στη Ρόδου- Λίνδου και στο πολιτιστικό μνημείο της Καλλιθέας (είσοδος και ροτόντα).

Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο επί των έργων κ. Μιχάλη Χριστοδούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης πραγματοποίησε αυτοψίες στο Εθνικό Θέατρο, στα σημεία όπου εκτελούνται τα έργα του παραλιακού μετώπου στο Μαντράκι, στην πύλη Ντ΄Αμπουάζ, στα έργα που εκτελούνται για την ανάπλαση πλατειών εντός της Μεσαιωνικής Πόλης και στο ξύλινο πεζοδρόμιο στο λιμάνι που εκτελείται από το Λιμενικό Ταμείο.

Ακόμη ο δήμαρχος επισκέφτηκε τη νέα πτέρυγα του παλιού Νοσοκομείου όπου τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς ώστε στο ισόγειο και τους δύο ορόφους του να μετεγκατασταθούν καταρχήν οι Τεχνικές Υπηρεσίες και οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και η Πολεοδομία. Το έργο προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αποπερατώθηκε και θα δοθεί για χρήση το Σεπτέμβρη στους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς το Νηπιαγωγείο στο συνοικισμό «ο Βάκχος». Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο νηπιαγωγείο που θα αποτελέσει κόσμημα για το νησί της Ρόδου και θα λειτουργήσει με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και η δημιουργία του ποδηλατόδρομου από το Φαληράκι με τελική κατεύθυνση την πόλη της Ρόδου, ένα έργο που επίσης συνχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το πλάτος του είναι 4 μέτρα εκ των οποίων τα δύο είναι ποδηλατόδρομος και τα άλλα δύο για τους πεζούς.

Παράλληλα δημιουργούνται οι προοπτικές για την επόμενη φάση του έργου που θα εκτελεστεί στη δυτική πλευρά του νησιού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου