Τοπικές Ειδήσεις

Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι στην Ρόδο

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι των Δικαστηρίων της Ρόδου στο πλαίσιο της κινητοποίησης που ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος για την Τετάρτη 2 Μαρτίου.

Στόχος της απεργίας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου τα τελευταία χρόνια, με τους δικαστικούς υπαλλήλους να διεκδικούν άμεσα μαζικούς διορισμούς υπαλλήλων, άμεση αύξηση αποδοχών με πληρωμή της υπερωρίας και επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

Επιπλέον, διεκδικούν σύγχρονα, λειτουργικά και ασφαλή δικαστικά κτίρια και εκσυγχρονισμό υλικοτεχνικών υποδομών, καθώς και πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου αναφέρονται τα εξής:

«Συμμετέχουμε στην εξαγγελθείσα από την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2.3.2022.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου η Πρόεδρος κ. Αγγελική Λιμπέρη, η Γραμματέας κ. Ροδιά Στάθη».

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι ελλείψεις σε προσωπικό φτάνουν το 31,69% των οργανικών θέσεων και αντιστοιχούν σε 2.803 οργανικά κενά, ενώ η αναλογία δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων είναι από τις χαμηλότερες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, γεγονός που συμβάλλει στις καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης, καθώς απαιτούνται 3- 4,5 χρόνια για έκδοση απόφασης στα Πολιτικά Δικαστήρια και 4- 5 χρόνια στα Ποινικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου