Περισσότερες δόσεις για οφειλέτες της ΔΕΗ εξήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης χωρίς πάντως να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της νέας κοινωνικής πολιτικής.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε συγκεκριμένα ότι πρέπει να δούμε πιο ευέλικτους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Επιχείρηση, καθώς όπως γνωστοποίησε υπάρχουν καταναλωτές που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σημερινό καθεστώς (36 δόσεις).

«Είναι αναγκαίο για τους καταναλωτές αυτούς να υπάρξουν νέες ρυθμίσεις και η ΔΕΗ να εισπράττει ακόμα και με πιο αργό ρυθμό. Σύντομα θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την πολιτική μας στο ζήτημα αυτό» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης ενημέρωσε τους βουλευτές μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ αυξήθηκαν από τα 2 δις ευρώ το περασμένο Μάιο σε 2,3 δις ευρώ.

Μεγάλα είναι τα φέσια, ανέφερε ο ίδιος, από μεγαλόσχημους που μπορούν να πληρώσουν αλλά δεν το κάνουν όπως και από τους δήμους, συγκεκριμένα από τις Δημοτικές Εταιρίες Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Ο κ. Παναγιωτάκης είπε ότι τα χρέη από τις δημοτικές επιχειρήσεις φτάνουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ με τον Δήμο Ζακύνθου να είναι ένας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες με οφειλές ύψους 6 εκατ. ευρώ.

«Υπάρχουν δήμοι που προτιμούν να κάνουν πολιτική παρά να πληρώνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΔΕΗ. Αναγνώρισε βέβαια ότι οι 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες έχουν μειωθεί στους 2.100.000.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε εξάλλου και στα θέματα απελευθέρωσης ενέργειας καθώς και στον ΑΔΜΗΕ.

Αν και παραδέχθηκε ότι η χώρα κινείται με βάση της γενικότερη στρατηγική που οδηγεί στην απελευθέρωση της ενέργειας, υπογράμμισε ότι πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι να δημιουργήσει ανταγωνιστές αλλά να δημιουργήσει πλαίσιο λειτουργίας της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας. Και με αφορμή την θέση του αυτή επανέλαβε ότι η κυβέρνηση απορρίπτει την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ «είναι εκτός των σχεδιασμών μας» αλλά και την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Κατά της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ τάχθηκε και ο κ. Παναγιωτάκης.

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ