Για προκλητική στάση της Ελλάδας στο Αιγαίο κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή μία βυζαντινή σημαία που φέρεται να τοποθέτησε πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής στο κατάρτι του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μιλιέτ», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, ένα πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής με το όνομα “Μαχητής” έχοντας τοποθετήσει μία βυζαντινή σημαία στο κατάρτι του, πλησίασε την περιοχή της Σμύρνης, και συγκεκριμένα το Καραμπουρούν, και προσπάθησε να παρενοχλήσει πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, που βρίσκονταν στην περιοχή για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικής πλευράς το συγκεκριμένο περιστατικό πρόκειται για νέα “μονταζιέρα” των Τούρκων, καθώς η κανονιοφόρος “Μαχητής” έχει παραδώσει σε άλλο πλοίο το έργο του στον βόρειο τομέα του Αιγαίου και από τις 17 Ιανουαρίου βρίσκεται στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με την «Μιλιέτ, τα τουρκικά πολεμικά πάντως επέδειξαν, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στο… περιστατικό. Πολλά τουρκικά μέσα αναδημοσιεύουν την είδηση με τίτλους όπως: «Πρόκληση στο Αιγαίο από την Ελλάδα».

Τουρκικά ΜΜΕ - βυζαντινή σημαία - ελληνική ακτοφυλακή Τουρκικά ΜΜΕ - βυζαντινή σημαία - ελληνική ακτοφυλακή Τουρκικά ΜΜΕ - βυζαντινή σημαία - ελληνική ακτοφυλακή

ant1news.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ