Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου έπαυσε υφ’ όρων η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κ. Μπάμπη Σαρρή, μέλους του Σωματείου Συνταξιούχων του ΟΤΕ, μετά από μήνυση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρόδου, για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.
Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει τον κ. Σαρρή ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με 3ετή αναστολή.
O κ. Σαρρής κατηγορήθηκε συγκεκριμένα για το ό,τι εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΟΤΕ αφενός μεν στις 15.11.2012 στον τηλεοπτικό σταθμό της Ρόδου Ίριδα και στην εκπομπή «Τοπικά Γεγονότα» και αφετέρου στις 22.11.2012 στον τηλεοπτικό σταθμό της Ρόδου TV KOSMOS και στην εκπομπή «ΕΙΔΗΣΕΙΣ -ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ» ισχυρίσθηκε για τους εγκαλούντες κ.κ. Νικόλαο Φουτούλη, πρόεδρο του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδ/σου, Κυριάκο Κασάπη, αντιπρόεδρο του Δ.Σ Κυριάκο Παπαλαζάρου γραμματέα Νικόλαο Βερβέρη, ταμία  Ιουστίνη Λοϊζου, μέλος του Δ.Σ Συλλόγου και Παναγιώτη Μελένου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, τα κάτωθι:
Στις 15.11.2012 ότι οι φαρμακοποιοί έχουν κηρύξει εμπάργκο σε βάρος των συνταξιούχων κι έχουν σταματήσει την πίστωση φαρμάκων σε όλους τους συνταξιούχους και φυσικά στους εργαζόμενους, κατά παράβαση των άρθρων του Συντάγματος και της ασφαλιστικής νομοθεσίας και των συμβάσεων που έχουν υπογράψει εξωθώντας τους ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση.
Είχε δηλώσει ακόμη ότι το Σωματείο Συνταξιούχων των ΔΕΚΟ σε ανακοίνωσή του, τους είχε χαρακτηρίσει στην νέα κατοχή που βιώνει η χώρα «ως σύγχρονους μαυραγορίτες».
Στις 22.11.2012 έκανε ανάλογους ισχυρισμούς, ενώ στις 16.11.2012 συνέταξε και υπέβαλε προς δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα ανάλογους ισχυρισμούς
Ο ίδιος απολογούμενος τόνισε κατ’ επανάληψη ότι δεν στόχευε προσωπικά στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά σκοπός του ήταν με οξύ συνδικαλιστικό και πολιτικό λόγο να καυτηριάσει το γεγονός ότι δεν χορηγούντο φάρμακα στους συνταξιούχους προκειμένου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες με τον ΕΟΠΠΥ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ