Την ικανοποίησή του για την έγκριση της πρότασης του Δήμου Ρόδου σχετικά με την πρόσληψη τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εξέφρασε χτες με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ρόδου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος.
«Στην συνεδρίαση πέρασε η πρώτη φάση της διαδικασίας που πρέπει να κάνει ο Δήμος Ρόδου για τον προγραμματισμό τακτικών προσλήψεων ανταποδοτικού χαρακτήρα (ήτοι: υπηρεσία Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού). Αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα με την αποστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και προς το υπουργείο των θέσεων που αιτούμεθα. Εμείς βάλαμε κάτω τις ανάγκες και ανάλογα με τα οικονομικά περιθώρια του Δήμου Ρόδου, καταλήξαμε σε έναν αριθμό θέσεων τις οποίες μπορούμε να υποστηρίξουμε και τις οποίες ζητούμε. Από εκεί και πέρα, το υπουργείο αξιολογεί και αποφασίζει. Προφανώς αυτή η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017 καθώς απαιτούνται μια σειρά από χρονοβόρες διαδικασίες, όπως προκήρυξη ΑΣΕΠ, πίνακες, ενστάσεις κ.λπ.», εξήγησε ο κ. Κορναρόπουλος.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην κάλυψη θέσεων εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα –μία διαδικασία η οποία είχε ξεκινήσει από το περασμένο φθινόπωρο με συγκεκριμένες δράσεις και στόχους. Πρόκειται για 245 άτομα από τα οποία μόνο τα 175 είναι του Δήμου Ρόδου. «Οι υπόλοιποι αφορούν σε οφελούμενους, που μέσω του δήμου Ρόδου θα γίνει η πρόσληψη και διαχείρισή τους και θα ενισχύσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» είπε ο κ. Κορναρόπουλος, συμπληρώνοντας πως φέτος οι θέσεις θα είναι περισσότερες από πέρσι.
Στο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκαν 75 θέσεις από διάφορες ειδικότητες. Συγκεκριμένα:


Αυτές οι θέσεις αφορούν την αντιμετώπιση των αναγκών καθαρισμού της εδαφικής περιφέρειας του νησιού της Ρόδου οι οποίες λόγω του μεγέθους του ενιαίου Δήμου έχουν αυξηθεί στο μέγιστο βαθμό και για τη διασφάλιση της καλής και εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κρίνει αναγκαία τη στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την πρόσληψη τακτικού προσωπικού, δηλαδή προσωπικού  για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών του.
Ο αριθμός των οργανικών θέσεων (μόνιμου προσωπικού) ανά κλάδο ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Ρόδου, ο αριθμός των καλυμμένων θέσεων και ο αριθμός των κενών θέσεων αντίστοιχα είναι:


Για την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης οι ανάγκες της εν γένει σε προσωπικό οι οποίες προέκυψαν αφενός εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αποχωρήσεων εργαζομένων για συνταξιοδοτικούς και άλλους λόγους από την υπηρεσία για το χρονικό διάστημα που αφορά στα έτη 2012 και μεταγενέστερα. Συγκεκριμένα, λόγω της αποχώρησης συνολικά ογδόντα εξι (86) εργαζομένων ειδικοτήτων εποπτών καθαριότητας (5), οδηγών αυτοκινήτων (18), εργατών καθαριότητας (57) και χειριστών μηχανημάτων(6) και της μη κάλυψης των κενών θέσεων η νευραλγική αυτή υπηρεσία αποδυναμώθηκε. Παράλληλα, για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού είναι απολύτως αναγκαία η πρόσληψη πέντε (5) ηλεκτρολόγων δεδομένου ότι η αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης εννέα (9) ατόμων με την ειδικότητα αυτή και η μη πλήρωση των κενών θέσεων προξενεί δυσλειτουργία και αντικειμενική αδυναμία της υπηρεσίας ανταπόκρισης στις αυξημένες ανάγκες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ