Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε ένα κάτοικο της Ρόδου, που κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία μετά χρήσεως και συγκεκριμένα για πλαστογραφία βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας εργοδότη.
Αθώα κρίθηκε στην ίδια υπόθεση, μια κάτοικος της Ρόδου, συγκατηγορούμενή του.
Οι δύο κατηγορούμενοι είναι εκπρόσωποι μιας βιοτεχνικής – ξενοδοχειακής- κατασκευαστικής- ναυτιλιακής- γεωργικής εταιρείας, που δραστηριοποιείται στη Ρόδο.
Κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του διευθυντή του ΙΚΑ Ρόδου κ. Γ. Παπαντωνίου διενεργήθηκε έρευνα εις βάρος τους και παραπέμφθηκαν σε δίκη.
Την 31 Νοεμβρίου 2010 η τράπεζα Marfin επικοινώνησε με το ΙΚΑ για να εξετάσει τη γνησιότητα βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας, που της είχε προσκομιστεί και μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι αυτή ήταν πλαστή και είχε χορηγηθεί την 29η Ιουνίου 2010 σε ομόρρυθμη εταιρεία, η οποία ήταν ασφαλιστικά ενήμερη.
Διαπιστώθηκε επιπλέον ότι η βεβαίωση δεν έφερε πρωτότυπη σφραγίδα του ΙΚΑ αλλά «σκαναρισμένη» και η υπογραφή που είχε τεθεί σ’ αυτήν δεν ήταν της αρμόδιας προϊσταμένης.
Σκοπός της πλαστογραφίας ήταν να πείσει ο πρώτος κατηγορούμενος υπάλληλο της τράπεζας ότι η επιχείρηση ήταν ασφαλιστικά ενήμερη και να προχωρήσει χρηματοδότηση της από συμβάσεις ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού.
Το ΙΚΑ εκπροσώπησε η δικηγόρος κ. Μαρία Μητσού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ