Δυναμικά συνεχίζει το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς τα προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης. Το 2016 παρακολούθησαν 5.000 άτομα τα διάφορα προγράμματα ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σεμινάρια εστίασης, που ξεκίνησαν ήδη με μεγάλη συμμετοχή. Τα συγκεκριμένα σεμινάρια πραγματοποιούνται με αφορμή και την απονομή του τίτλου της γαστρονομικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2019 στην ΠΝΑΙ σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
Σε συνέντευξη τύπου  που δόθηκε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου ο πρόεδρος των ΚΕΚ Γεννηματάς κ. Δημήτρης Τσοπανάκης δήλωσε: «Από τις αρχές Ιανουαρίου 2017 συνεχίζεται δυναμικά η υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης έχοντας μια πιο ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών θεματικών, ενώ ταυτόχρονα συλλέγονται, καταγράφονται και αξιολογούνται εκπαιδευτικές ανάγκες και αιτήματα από συλλογικούς φορείς απ’ όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου. Ταυτόχρονα, αυτή την περίοδο ξεκινούν δυναμικά να εφαρμόζονται και να υλοποιούνται τα σεμινάρια εστίασης τα οποία συνδιοργανώνονται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων στο πλαίσιο των δράσεων που εφαρμόζονται λόγω της ανάδειξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης».
Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Κ. Νίκος Χριστοφόρου ανέφερε ότι τα σεμινάρια θα γίνουν στη Ρόδο και σε άλλα νησιά του νομού και θα εστιάσουν στην παραδοσιακή ροδίτικη κουζίνα, στις νέες τάσεις στα θαλασσινά, στην παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, στη βέγκαν και ειδικού τύπου μαγειρική, στο σχεδιασμό μενού κ.ο.κ.
«Έχοντας σκοπό να προσφέρουμε θεσμικό ρόλο στην εκπαίδευση και στην εξέλιξη του επαγγελματία της γαστρονομίας, συμμετέχουμε για 4η χρονιά στις δράσεις επιμόρφωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που υλοποιεί το ΚΕΚ Γεννηματάς. Με εκπαιδευτές με μεγάλη εμπειρία και γνώση, τα σεμινάρια εστίασης στοχεύουν στη διατήρηση και εξέλιξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς και των τοπικών προϊόντων, καθώς και στην ενημέρωση για τις νέες τάσεις και τις σύγχρονες μεθόδους στο χώρο της μαζικής εστίασης και τεχνολογίας τροφίμων και πρώτων υλών», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστοφόρου.
Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Άγγελος Ανανίας, αναφέρθηκε στη βαρύτητα που δίνει η ΠΝΑΙ στη μείωση της ανεργίας και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, όπου συμβάλλουν σημαντικά ο θεσμός της δια βίου μάθησης και τα ΚΕΚ. Αναφέρθηκε επίσης στα σεμινάρια εστίασης των ΚΕΚ και στην απονομή του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019 στην ΠΝΑΙ, επισημαίνοντας: «Παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία να αναδειχθούν και να προωθηθούν επαγγελματικές δεξιότητες που θα αξιοποιήσουν το τοπικό κεφάλαιο με ορίζοντα την εξωστρέφεια. Αυτές οι δράσεις που θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν θα μπορέσουν να προσφέρουν επαγγελματικές ευκαιρίες στους νέους του τόπου μας».
Σημειώνεται ότι η κουζίνα του Αιγαίου θα παρουσιαστεί και στην εκδήλωση για την επίσημη απονομή του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 στις 25 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα στην Αθήνα. Το μενού στην επίσημη εκδήλωση θα περιλαμβάνει αποκλειστικά προϊόντα από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Θα πραγματοποιηθεί επίσης ειδική εκδήλωση στην πρωτεύουσα, όπου δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουζίνα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και τα τοπικά τους προϊόντα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ