Τη συμπόρευση της Δράσης με τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Όπως έκανε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ θα συγκροτήσει Ομάδα Εργασίας, στην οποία θα συμμετέχει ο κ. Σκυλακάκης, καθώς και στελέχη της Δράσης, με αντικείμενο την προσέλκυση επενδύσεων, την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια της οικονομίας και θέματα αγοράς.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το liberal.gr, η συμπόρευση επισφραγίζει μια πορεία σύγκλισης που είχε ξεκινήσει μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και τον θετικό αντίκτυπο που είχε στον φιλελεύθερο χώρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δώσει άλλωστε το παρών και στην έναρξη του 4ου Συνεδρίου της Δράσης τον περασμένο Μάιο. Από το βήμα του είχε διακηρύξει τότε και τον στόχο της ΝΔ να αποτελέσει στις επόμενες εκλογές «τον κεντρικό εκφραστή μίας μεγάλης μεταρρυθμιστικής συμμαχίας». Για την οποία τόνιζε ότι ως κυβέρνηση «θα τολμήσει, με θάρρος πραγματικό, αλλά και με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα να υλοποιήσει αλλαγές, για τις οποίες πολλές φορές έχουμε μιλήσει, αλλά είτε τις έχουμε εφαρμόσει πλημμελώς, είτε έχουμε αποτύχει να τις εφαρμόσουμε».

Στο πλαίσιο εκείνης της ομιλίας είχε απευθύνει το πρώτο ξεκάθαρο προσκλητήριο συμπόρευσης των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων τονίζοντας ότι «παρά τις όποιες διαφωνίες του παρελθόντος σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια πρέπει να πάμε μαζί». Με στόχο, όπως εξηγούσε, «όχι μόνο την απαλλαγή από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση, αλλά και την οικοδόμηση συνθηκών μακροχρόνιας πολιτικής επικράτησης των ιδεών μας».

«Οι ιδέες μας δικαιώνονται μετά από πολλά χρόνια αγώνων και η ιδεολογική χρεοκοπία της Αριστεράς – μια Αριστεράς η οποία δοκιμάστηκε και απέτυχε στο καμίνι της άσκησης της διακυβέρνησης – μας προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία και στο χέρι όλων μας είναι αυτήν την ευκαιρία να την αρπάξουμε», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην κατεύθυνση διεύρυνσης «δείχνει» και η συνομιλία που είχε χθες, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή, ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Ιάσονα Φωτήλα, ο οποίος έχει ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ