Ενταση επικράτησε κατά την χθεσινή αυτοψία που έγινε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μ. Χριστοδούλου, τον αντιδήμαρχο Αγαπητό Πάλλα και υπηρεσιακούς παράγοντες, στο λιμανάκι των Φανών.
Το κλίμα ήταν τεταμένο και υπήρχε ένταση ανάμεσα στον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Βασίλη Νικολίτση και τον πρόεδρο του ΔΛΤ κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, για την καθυστέρηση που σημειώνεται. Η αυτοψία έγινε, προκειμένου να αποτυπωθεί το μέγεθος της παρέμβασης που πρέπει να γίνει, αν και από τον Νοέμβριο που ελήφθη η σχετική απόφαση από το ΔΛΤ για την διάνοιξη, δεν έχουν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου. Όπως έγραψε η «δ», αποφασίσθηκε να γίνουν εργασίες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με ίδιους πόρους οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 200.000 ευρώ, με βάση την μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών και τις οδηγίες του μελετητή που έχει αναλάβει την συνολική μελέτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζει το λιμανάκι των Φανών, που παραμένει κλειστό για περίπου 1,5 χρόνο τώρα.
Ωστόσο, το πρόβλημα της καθυστέρησης φαίνεται να είναι διαδικαστικό διότι με βάση το ποσό που πρέπει να δαπανηθεί για την διάνοιξη, θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός, γεγονός που θα πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο.
Από την άλλη όμως, οι ψαράδες της περιοχής δεν είναι αποφασισμένοι να δώσουν άλλη πίστωση χρόνου διότι αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα και έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης.
Το σήριαλ με το λιμανάκι των Φανών, ως φαίνεται θα συνεχίζεται και θα προκύπτουν συνεχώς τα ίδια προβλήματα μέχρι να γίνει  η ολοκληρωμένη παρέμβαση συνολικού κόστους 6.000.000 ευρώ, για την οποία θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος ακόμα.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως το γεγονός πως για το αλιευτικό καταφύγιο στις Φάνες, έχουν ξοδευτεί τα τελευταία 15 χρόνια πάνω από… 600.000 ευρώ από πόρους του Λιμενικού Ταμείου και το βαρέλι, δείχνει να μην έχει πάτο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ