Πρωτοβουλία για την στήριξη υπαλλήλου του Κτηματολογίου Ρόδου σε επιτελική θέση, που διώκεται πειθαρχικώς με 4 δικογραφίες, οι οποίες θα εισαχθούν προς εξέταση ενώπιον του Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου στο Εφετείο Δωδεκανήσου, την προσεχή Τρίτη, ανέλαβαν δικηγόροι του νησιού.
Ο γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου συγκεκριμένα κ. Βασίλης Καταβενάκης, δημοσιοποίησε μέσω του Facebook, την ακόλουθη πρόσκληση προς τους συναδέλφους του:
«Προς ‘ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΡΟΔΙΟΥΣ’
Δεν απευθύνομαι προς εσάς ούτε προσπαθώντας  να επιδείξω την ιδιαίτερη ευαισθησία μου, ούτε και για να σας ευαισθητοποιήσω – ούτε και με ενδιαφέρει πως θα χαρακτηριστεί η πρόσκλησή μου-.
Την Τρίτη, 11:30 σας καλώ όλους στα στο Δικαστικό Μέγαρο (Εφετείο) για να δηλώσουμε με την παρουσία μας τις θέσεις μας και τη στήριξή μας σε διωκόμενο πειθαρχικά  υπάλληλο, με την πρόταση της οριστικής αργίας.
Τις λεπτομέρειες, ποιος και γιατί, τις  γνωρίζει,  όποιος συνάδελφος πραγματικά ενδιαφέρεται.
Η συνεδρίαση του express πειθαρχικού συμβουλίου είναι στις 12:00.
Ο καθένας μας  κρίνεται από τη στάση του και στις κρίσιμες στιγμές καμιά δικαιολογία δεν είναι ούτε επιτρεπτή, ούτε ανεκτή, ούτε και συζητήσιμη για τη μη παρουσία του.
Με τον διωκόμενο ούτε ιδιαίτερες σχέσεις είχα, ούτε κι επαφές.
Και διαμαρτυρήθηκα και εναντιώθηκα και διαφώνησα με τις νομικές του απόψεις. Είναι όμως αδιαμφισβήτητη και η πολύχρονη υπηρεσιακή προσφορά του  και οι φιλότιμες προθέσεις του και η εργατικότητά του.
Κι επειδή όχι μόνο δεν πρέπει να επιτρέπουμε αλλά να αποτρέπουμε μεθόδους που  στοχεύουν στην αυταρέσκεια και όχι στην εξέλιξη, ως ιδιαίτερο ηθικό καθήκον (πρωτίστως προσωπικό…),  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ».
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» και στα 4 πειθαρχικά πορίσματα, που σχηματίστηκαν σε βάρος του υπαλλήλου, προτείνεται η οριστική παύση του, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπονται κι άλλες έρευνες στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται ο ίδιος.
Το θέμα, όπως έγραψε η «δημοκρατική», έχει προκαλέσει θόρυβο στους κόλπους των δικηγόρων του νησιού, που γενικώς θεωρούν τον συγκεκριμένο υπάλληλο, υπεράνω πάσης υποψίας και πολύ περισσότερο αφοσιωμένο στην εργασία του και έντιμο.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψαν ωστόσο αποχρώσες ενδείξεις για την τέλεση ποινικών αδικημάτων και ήδη η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, προχώρησε στην άσκηση διώξεων σε βάρος του ελεγχόμενου για ψευδή βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος, απιστία και πολύ πιθανότατα και για άλλες πράξεις.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μια τουλάχιστον υπόθεση οι διώξεις σε βάρος του ασκήθηκαν με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ