Ευρεία σύσκεψη για θέματα που αφορούν τα νησιά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο επαρχείο της Κω, με την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και φορέων του νησιού.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου, ο οποίος έκανε αναφορά στα προβλήματα που προκλήθηκαν από το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι έγινε το καλύτερο δυνατό, αφού οι επιδόσεις των νησιών ήταν αρκετά καλές στον τουρισμό με δεδομένο τα προβλήματα και τις συνθήκες.

Οι προσδοκίες είναι πολλές από τις επισκέψεις τόσο του πρωθυπουργού στη Νίσυρο σε ό,τι αφορά στα ειδικά μέτρα για τα νησιά, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος, προσθέτοντας πως το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να παίξει κεντρικό ρόλο πάνω σε όλα τα ζητήματα των νησιωτικών πολιτικών (υποστελέχωση, δομές υγείας, δομές παιδείας κ.ά.).

Ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η στήριξη των νησιών που βιώνουν έντονα το προσφυγικό και η προβολή του ανθρωπισμού που επιδεικνύουν οι κάτοικοι έναντι των προσφύγων. Ο κ. Κουρουμπλής, τόνισε ότι το θέμα των συγκοινωνιών των νησιών, θαλάσσιων και αεροπορικών, είναι σε προτεραιότητα και ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση ενός ανεξάρτητου προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης για τα νησιά.
«Είναι ώριμες οι συνθήκες για ν’ αγκαλιαστεί η πρωτοβουλία του Υπουργείου μας» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προσθέτοντας πως είναι εντολή του πρωθυπουργού να λύνονται άμεσα τα προβλήματα.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο του υπουργείου μετέβη στην Πάτμο, όπου εκεί θα παραστεί σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, ενώ θ’ ακολουθήσει επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Αμέσως μετά το κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υπουργό Ναυτιλίας, θα επισκεφθεί τους Αρκιούς και το Μαράθι. Το Σάββατο το κλιμάκιο θα επισκεφθεί τη Ψέριμο.

kosnews24.gr/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ