Αθώος κρίθηκε χθες με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία (5-2) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, ένας 72χρονος Μασαρενός, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας θηροφύλακα, στον οποίο εφέρετο να επιτέθηκε με  ψαλίδι κλαδέµατος, καταφέροντάς του ένα χτύπηµα στο στήθος, που  δεν απέβη µοιραίο διότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Οι δύο δικαστές που μειοψήφησαν έκριναν ότι ο 72χρονος θα έπρεπε, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική»,  39χρονος θηροφύλακας κατήγγειλε στις αστυνοµικές αρχές ότι ενώ εκτελούσε υπηρεσία την 19η Ιουλίου 2012 εντόπισε ένα λαθροθήρα και του ζήτησε να παραδώσει το όπλο του.
Ο λαθροθήρας σύµφωνα µε τη µήνυση του θηροφύλακα, τον απείλησε ότι θα τον πυροβολήσει µε την καραµπίνα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Ακολούθησε καταδίωξη και αφού προηγήθηκε πάλη ο θηροφύλακας κατόρθωσε να του αποσπάσει το όπλο. Τότε ο λαθροκυνηγός φέρεται να έβγαλε από την τσέπη του ένα ψαλίδι κλαδέµατος και να τον κάρφωσε στο δεξί µέρος του στήθους χωρίς να τον τραυµατίσει διότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Ο 72χρονος, από την άλλη, ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύµα επίθεσης από τους θηροφύλακες. Υποστήριξε ότι όταν τον αντιλήφθηκαν έσκυψε και άφησε το όπλο του στο έδαφος και πριν προλάβει να σηκωθεί έπεσαν πάνω του, κρατώντας τον στο έδαφος, μπρούμυτα.
Ενας εξ αυτών σηκώθηκε και πήρε το όπλο του, ενώ ο άλλος του φώναζε και όπως ισχυρίστηκε, ενώ ήταν ακινητοποιημένος και δεν είχε προβάλει την παραμικρή αντίσταση, ένας εξ΄ αυτών, άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο κεφάλι και συγκεκριμένα στην περιοχή του αριστερού οφθαλμού.
Ο φερόμενος ως θύμα του θηροφύλακας υποστήριξε ότι τραυµατίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει, πέφτοντας από ύψος τριών µέτρων.
Σημειώνεται ότι η μήνυση που είχε καταθέσει ο 72χρονος εις βάρος των θηροφυλάκων έχει τεθεί στο αρχείο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Ηλίας Ζωγραφίδης και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ