Γράφει ο Μοράρης
Κ. Εμμανουήλ,
Διαιτολόγος-
Διατροφολόγος

Το ρόδι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C,  έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και αποτελεί ασπίδα κατά του κοινού κρυολογήματος αλλά και κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων και ορισμένων μορφών καρκίνου ενώ δρα ευεργετικά και στο δέρμα μας!! Το ρόδι περιέχει επίσης βιταμίνης Κ, η οποία έχει αντιπηκτικές ιδιότητες, φυλλικό οξύ, που είναι απαραίτητο για τις έγκυες και κάλιο, που αποτελεί βασικό ρυθμιστή της αρτηριακής πίεσης. Οι μοναδικές όμως ιδιότητες το ροδιού φαίνεται να οφείλονται κυρίως στη μεγάλη συγκέντρωση φαινολικών ουσιών που περιέχει, μεγαλύτερη κι από αυτή στο κόκκινο κρασί, οι οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Η ανωτερότητα όμως αυτού του καρπού βρίσκεται στα συστατικά του.
Η κατανάλωση ροδιού ή του χυμού του ή βάζοντάς το στην σαλάτα μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την υγεία της καρδιάςς και των αγγείων, να βοηθήσει στη μείωση αθηροσκλήρωσης και να βοηθήσει στον έλεγχο της παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου 2, της υπέρταση και των υπερλιπιδαιμιών. Αποτελεί εξαιρετικό φυσικό βοήθημα για τους άνδρες  με στυτική δυσλειτουργία ενώ μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις ανδρικής υπογονιμότητας. Παράλληλα, δρα ενάντια σε βακτηριακές λοιμώξεις. Το ρόδι χαρακτηρίζεται και ως αντικαρκινικό τρόφιμο αφού έχει αποδειχτεί ότι  μειώνει τον κίνδυνο και την εξέλιξη για διάφορες μορφές καρκίνου, όπως του προστάτη. Παράλληλα βοηθά στην υγεία του δέρματος, προσφέροντας ενυδάτωση, λάμψη και αντιγήρανση καθώς και στην στοματική υγιεινή.
Τρόπος: Μπορούμε να φάμε το ρόδι αφού το καθαρίσουμε  ή να το στύψουμε  ή ακόμη μπορούμε να το προσθέσουμε σε πράσινες σαλάτες ή να το προσθέσουμε στο γιαούρτι  με μέλι και ξηρούς καρπούς!!!
Οφέλη υγείας
και ομορφιάς
Καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα
Μειώνει τις ρυτίδες και τα έλκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ