Στην περιοδεία της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου συμμετείχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και υπεύθυνος Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός.
Από τις τοποθετήσεις του σε Αγαθονήσι, Λειψούς, Λέρο και Κάλυμνο ξεχώρισε η αναφορά του στην ανάπτυξη της κυβερνητικής νησιωτικής πολιτικής που ξεκίνησε με τη δημιουργία υφυπουργείου, την αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, καθώς και στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού που θα υλοποιούνται την επόμενη περίοδο.
Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε, είπε, είναι η κατανόηση της νησιωτικότητας. Ευτυχώς υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση και άρχισε να υλοποιείται η αναγκαία πολιτική.
Υπάρχουν πολλές δυσκολίες όμως και θα χρειαστεί χρόνος και κόπος για να δρομολογηθούν ζητήματα σοβαρά, όπως το ακτοπλοϊκό, υπηρεσίες και αναπτυξιακά προγράμματα, που οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων και την «ελεύθερη» αγορά των συμφερόντων.
Στην Κάλυμνο ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και ο βουλευτής Ηλίας Καματερός παραβρέθηκαν σε πολυπληθή συνέλευση των αλιέων και συζήτησαν μαζί τους τις κοινές προσπάθειες που έτσι κι αλλιώς εδώ και μήνες γίνονται για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ