Μέσα στον Ιανουάριο θα γίνουν οι πρώτες εξώσεις καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Δήμος Μουτάφης, δικάστηκαν τα πρώτα ένδικα βοηθήματα που άσκησαν ορισμένοι καταστηματάρχες, ζητώντας την άμεση προστασία που δίδεται μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκήσει. Το Δικαστήριο, δέχθηκε κι έδωσε προσωρινή προστασία μόνο σε όσους έσπευσαν να κάνουν ρύθμιση και την τηρούν, επισημαίνοντας πως το αν θα παραμείνουν στα καταστήματά τους ή όχι, θα κριθεί με την εκδίκαση των ανακοπών τους, στο τέλος Ιανουαρίου. Ουσιαστικά, δόθηκε παράταση περίπου ενός μηνός μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, μόνο σε όσους ρύθμισαν τις οφειλές τους και τηρούν την ρύθμιση.
Σύμφωνα με τον κ. Δήμο Μουτάφη, αυτό είναι ένα πολύ καλό πρόκριμα. «Η απόφαση αυτή επικυρώνει την νομιμότητα των ενεργειών μας μέχρι σήμερα αφού το Δικαστήριο έδωσε την άμεση προστασία μόνο σε όσους τηρούν την ρύθμιση. Σε όσους δεν πήραν προστασία από το Δικαστήριο, οι διαδικασίες για την έξωση τους θα κινηθούν άμεσα, εντός του Ιανουαρίου».
Όπως δήλωσε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα ο συνολικός αριθμός των καταστηματαρχών που θα εξωσθούν, καθώς δεν έχει τελεσφορήσει η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ωστόσο οι πρώτες εξώσεις θα γίνουν εντός του μηνός για όσους δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους ή δεν τήρησαν την ρύθμισή τους.
Όπως έχει γράψει η «δ», η δημοτική αρχή ετοιμάζει διαγωνισμό «μαμούθ» για την εκμίσθωση ως ενιαίου, σε ιδιωτική εταιρεία, του κτιριακού συγκροτήματος των δημοτικών καταστημάτων της Νέας Αγοράς.
Τον συγκεκριμένο προγραμματισμό έχει γνωστοποιήσει σε συνεργάτες του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, και αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποβολής των μισθωτών δημοτικών καταστημάτων, που έχει ξεκινήσει.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ρόδου κ. Δήμος Μουτάφης, που έχει εκδώσει συνολικά 42 πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής μισθωτών δημοτικών καταστημάτων, θεωρεί ότι τα ένδικα μέσα που έχουν ασκηθεί ή θα ασκηθούν για την αναστολή των εξώσεων δεν θα έχουν καμία τύχη ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.
«Ο τρόπος αξιοποίησης του ακινήτου θα αποφασιστεί όταν θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους μισθωτές των ακινήτων της Νέας Αγοράς. Η εκμίσθωσή του σε ιδιώτη, είναι μια σκέψη που έχει κατατεθεί και είναι μια καλή προοπτική, όμως πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους μισθωτές και πόσοι από αυτούς θα παραμείνουν. Η αξιοποίηση θα αποτελέσει προϊόν διαβούλευσης» δήλωσε ο κ. Μουτάφης, επιβεβαιώνοντας την «δ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ