Ξέσπασε κόντρα για τα μισθώματα της «ΡΟΔΙΑ»

Από: 1 λεπτό ανάγνωση

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου στην αυριανή του συνεδρίαση, θα συζητηθεί, εκτός απροόπτου, η ένδικη διαφορά μεταξύ γνωστής εταιρείας, που διαχειρίζεται κέντρα διασκέδασης στο νησί και της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου.
Η εταιρεία έχει προσφύγει ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων την ΕΑΣΔ ότι με εσφαλμένο υπολογισμό του ύψους των μισθωμάτων που οφείλει να τις καταβάλει από τη χρήση των εγκαταστάσεων της πρώην “ΡΟΔΙΑ” προχώρησε στην έκδοση διαταγής πληρωμής σε βάρος της και ουσιαστικά την “απειλεί” με κατασχέσεις.
Σύμφωνα με την ανακοπή και την αναστολή κατά της επίμαχης διαταγής πληρωμής, που υπέβαλε ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης, η εταιρεία υποχρεώνεται να καταβάλει στην ΕΑΣΔ μη νόμιμη απαίτηση ύψους 182.146,21 ¤.
Πιο συγκεκριμένα η διαταγή πληρωμής εκδόθηκε στηριζόμενη στη μίσθωση δύο τμημάτων ακινήτου του παλιού εργοστασίου “ΡΟΔΙΑ”, πλησίον του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤ, και συγκεκριμένα ακινήτου, επιφανείας 10.350 τ.μ., στο οποίο περιλαμβάνονται κτίσματα και ακάλυπτος χώρος, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο διασκέδασης, καφέ μπαρ, καφετέρια, για το χρονικό διάστημα από 01-01-2003 μέχρι και 31-12-2014 και ενός τρίτου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικός χώρος του κέντρου διασκέδασης και ως χώρος πάρκινγκ.
Για το πρώτο τμήμα, όπως ορίζεται στο από 19/12/2002 ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, το μηνιαίο μίσθωμα ορίστηκε στο ποσό των 6.457 ¤ πλέον του αναλογούντος τέλους χαρτοσήμου 3,6%, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως κατά ποσοστό 4%.
Η διάρκεια της μισθώσεως ορίστηκε από την 01/01/2003 έως και την 31/12/2014.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα μισθώματα που απαιτεί η ΕΑΣΔ έχουν υπολογιστεί λανθασμένα, καθώς για το έτος 2011 το μίσθωμα ανέρχεται στο ποσό των 8.836,85 ¤ και όχι 9.190,29 ¤, όπως αναφέρεται στην διαταγή πληρωμής, ενώ το μίσθωμα για το έτος 2012 ανέρχεται στο ποσό των 9.190,32 ¤ και όχι 9.557,90 ¤. Η απαίτηση επομένως για τα μισθώματα των ετών 2011 και 2012, που αφορούν στη μίσθωση του πρώτου τμήματος ανέρχεται στο ποσό των 138.968,38 ¤ και όχι στο ποσό των 144.340,68 ¤.
Κατ’ επέκταση, όλο το αιτούμενο ποσό στη διαταγή πληρωμής είναι λανθασμένο, καθώς η απαίτηση ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 165.991,98 ¤ για τα οφειλόμενα μισθώματα, πλέον του αναλογούντος τέλους χαρτοσήμου 3,6% και συνολικά στο ποσό των 171.967,69 ¤ αντί του εσφαλμένου 177.533,39 ¤, που αναφέρεται στην διαταγή πληρωμής για τα μισθώματα και των δύο τμημάτων.
Η εταιρεία υπέβαλε εξάλλου και ένσταση μερικής εξοφλήσεως, αφού την 24/07/2012 και προ της κοινοποιήσεως της διαταγής πληρωμής, κατέβαλε στην ΕΑΣΔ το ποσό των 4.000 ¤. Επιπλέον μετά την επίδοση της διαταγής πληρωμής κατέβαλε τα ποσά των 9.000 ¤, 17.000 ¤ και 11.000 ¤.
Υποστηρίζει παραπέρα ότι η ΕΑΣΔ καταχρηστικά της κοινοποίησε τη διαταγή πληρωμής καθώς βρίσκονται σε στάδιο διαπραγματεύσεων, προκειμένου να μειωθούν τα μισθώματα που καταβάλλονται.
“Δεδομένου ότι οι οικονομικές συνθήκες έχουν ανατραπεί, αφού σε καμία περίπτωση τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι αντίστοιχα των παρελθόντων ετών, οπότε και υπογράφηκε η μεταξύ μας συμφωνία και δεδομένου ότι δε γίνεται πλήρης χρήση των μίσθιων ακινήτων, από υπαιτιότητα της ΕΑΣΔ, αφού μέρος του ακινήτου και συγκεκριμένα το τμήμα που βρίσκεται στην παραλία, είναι δεσμευμένο, όπως μας έχουν ενημερώσει οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές, γεγονός που γνώριζε η ΕΑΣΔ, όταν μας εκμίσθωσε το ακίνητο, το μίσθωμα πρέπει να μειωθεί στο ποσό που θα αντιστοιχεί στην πραγματική κατάσταση του ακινήτου και συνακόλουθα στις συναλλακτικές αρχές, όπως αυτές έχουν ραγδαία μεταβληθεί”, υποστηρίζει η εταιρεία.
Επισημαίνει παραπέρα ότι η εκτέλεση της διαταγής πληρωμής θα της προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, συνισταμένη σε σημαντική διαρροή της πελατείας της, η απόκτηση της οποίας απαίτησε πολυετείς προσπάθειες, αφού οποιαδήποτε κατάσχεση, θα πραγματοποιηθεί σε αντικείμενα που βρίσκονται εντός των καταστημάτων, καθιστώντας αδύνατη τη λειτουργία του.

Την ΕΑΣΔ εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχετικά