Ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) απέστειλε προς τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, την ακόλουθη επιστολή:
Θέμα: Aπάντηση σε Ηλεκτρονικό μήνυμα, σχετικά με Επιστημονικές εκδηλώσεις
Σχετ. 1. Η με αριθ. πρωτ. 81867/26.11.2012 εγκύκλιος του ΕΟΦ Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη, Απαντώντας στο ηλεκτρονικό σας μήνυμα, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Στη νέα εγκύκλιο του ΕΟΦ, δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο, ο αποκλεισμός της νησιωτικής χώρας, για την πραγματοποίηση επιστημονικών εκδηλώσεων. Στον κώδικα Δεοντολογίας που εκδόθηκε από τον ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος) αναγράφεται ο αποκλεισμός τουριστικών περιοχών για τους θερινούς – χειμερινούς μήνες. Όσο για τα ξενοδοχεία 5 αστέρων η εγκύκλιος αναφέρει: ΅’ Η φιλοξενία των επαγγελματιών υγείας σε επιστημονικές εκδηλώσεις/συνέδρια του εξωτερικού θα πρέπει να πραγματοποιείται σε ξενοδοχεία 4 αστέρων σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, κατόπιν αιτιολόγησης (π.χ. διενέργεια του συνεδρίου εντός ξενοδοχείου 5 αστέρων, όχι επάρκεια κλινών κλπ)”. Θεωρούμε ότι με τα αναφερόμενα δεν αποκλείονται τα μεγάλα ξενοδοχεία 5 αστέρων που έχουν την υποδομή (συνεδριακό χώρο – μεγάλο αριθμό κλινών) εφόσον στο νησί δεν υπάρχει άλλο ξενοδοχείο που να πληροί τις προϋποθέσεις. H πολιτική του ΕΟΦ και εμένα προσωπικά είναι η στήριξη του Επιστημονικού – Συνεδριακού τουρισμού και ιδιαίτερα στην επαρχία και νησιωτική χώρα, για το σκοπό αυτό έχει απαγορευθεί η πραγματοποίηση Επιστημονικών εκδηλώσεων στο Εξωτερικό καθώς επίσης η συνεχής προσπάθεια προσέλκυσης Επιστημονικών φορέων του Εξωτερικού για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στην Ελλάδα, οι οποίοι σημειωτέον προτιμούν την νησιωτική χώρα και ιδιαίτερα τα τουριστικά νησιά του Αιγαίου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΟΦ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ι. ΤΟΥΝΤΑΣ
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/ti-lei-o-eof-gia-ta-sinedria-sti-nisiotiki-chora/













