Τη συνδρομή και του Δήμου Ρόδου για την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου με προσωπικό ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου.
Αυτό ήταν το αντικείμενο, της συνάντησης, που είχε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Μανώλη Ανδρουλάκη.
«Τη δεδομένη χρονική στιγμή βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και όπως γνωρίζετε, ο φόρτος εργασίας πολλαπλασιάζεται με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια με τη σημερινή αστυνομική δύναμη για περαιτέρω ασχολίες. Επιπλέον επιβάρυνση αποτελεί η αύξηση της τουριστικής κίνησης από χώρες που απαιτούν διαβατηριακό έλεγχο. Λόγω της υποστελέχωσης των Αστυνομικών υπηρεσιών την προηγούμενη σεζόν βρεθήκαμε πολλές φορές κοντά στο ενδεχόμενο αδυναμίας εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού σε πολλές πύλες εισόδου, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του αεροδρομίου της Καρπάθου”, δήλωσε μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Μανώλης Ανδρουλάκης.
Επιπλέον επιβάρυνση για τις αστυνομικές υπηρεσίες όμως αποτελούν οι μεταγωγές κρατουμένων οι οποίες πραγματοποιούνται ακτοπλοϊκώς.
Στο υπόμνημα που κατατέθηκε στο δήμαρχο Ρόδου αναφέρεται ότι το 2011 έγιναν 123 μεταγωγές και μεταφέρθηκαν 1170 άτομα με προορισμούς την Κω (Δικαστικές Φυλακές), τη Λέρο (ψυχιατρείο) και την Αττική. Το έτος 2010 έγιναν 127 μεταγωγές και το 2009 150.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου προτείνει:
1. Την άμεση προκήρυξη εκτάκτων μεταθέσεων όπως προβλέπεται απο το άρθρο 17 του ΠΔ 100/2003 προκειμένου να επανδρωθούν επαρκώς όλες οι νεοϊδρυθείσες υπηρεσίες και να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
2. Την άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών με αποσπάσεις επιθυμούντων έμπειρων αστυνομικών άλλων Διευθύνσεων.
3. Τη επίσπευση της άφιξης των δοκίμων αστυφυλάκων πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία και την αύξηση του αριθμού τους προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό στα αεροδρόμια και τα λιμάνια του νομού
4. Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με νεοεισερχόμενους αστυφύλακες
5. Την εφαρμογή του ΠΔ 235/2007 το οποίο προβλέπει την ίδρυση Τμημάτων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης στη Ρόδο.
Η ΔΕΥΑΡ
Ο δήμαρχος Ρόδου συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Γιάννη Αφεντούλη.
Με δηλώσεις του ο κ. Αφεντούλης εξήγησε, πως αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης την προσεχή Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου.
Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ αναφέρθηκε και στην αύξηση των αιτήσεων που υποβάλλονται στην επιχείρηση για διακανονισμό οφειλών.
Εξαιτίας της κρίσης, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού.
“Κάνουμε ό,τι μπορούμε και εμείς για να διευκολύνουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τα χρήματα που οφείλουν με δόσεις”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Αφεντούλης
«Οι μεγαλύτεροι οφειλέτες είναι οι ξενοδόχοι. Αρκετοί προχώρησαν σε ρύθμιση οφειλών και πληρώνουν και αυτοί, με δόσεις τα χρήματα που χρωστούν. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Τους στείλαμε ειδοποιήσεις για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους», τόνισε ο κ. Αφεντούλης.
Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται για να ξεκινήσουν, ορισμένα έργα από την επιχείρηση καθώς φαίνεται πως έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα που είχαν ανακύψει με τις προμήθειες των υλικών. «Δεν ήταν ότι δεν είχαμε χρήματα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τις προμήθειες», εξήγησε.
Σε λίγες ημέρες θα γίνει γνωστό, αν έχει γίνει δεκτή η πρόταση του Δήμου Ρόδου, για την δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του αγωγού Αρχάγγελος-Βόδι.
«Τελούμε όμως σε αναμονή και των απαντήσεων των αρμοδίων φορέων για τον φορέα διαχείρισης του φράγματος Γαδουρά. Ο Δήμος Ρόδου και η ΔΕΥΑΡ έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση», δήλωσε ο κ. Αφεντούλης.













