Τα βλέμματα στραμμένα στην Εκθεση της Μόσχας

Αύξηση των αφίξεων από την Ρωσία, ακόμη και το φετινό καλοκαίρι, προσδοκούν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου με συμμετοχή τους στην τουριστική έκθεση της Μόσχας που ανοίγει σήμερα τις πύλες της για το κοινό.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη Μόσχα μετέβησαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης κ Φώτης Χατζηδιάκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, στελέχη του ΠΡΟΤΟΥΡ και επιχειρηματίες του νησιού μας προκειμένου να μετάσχουν στην τουριστική έκθεση, που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Ρόδο και γενικώς για τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.
“Η συμμετοχή στην συγκεκριμένη έκθεση έχει για μας ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Περιμένουμε να έχουμε καλές ειδήσεις από τη Μόσχα. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά”, δήλωσε η κ. Λίτσα Φτακλάκη.
Για την αύξηση των τουριστών από τη Ρωσία θα συμβάλει θετικά, όπως δήλωσε η κ. Φτακλάκη, η απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης της βίζας.
“Από τη Ρωσία περιμένουμε πολύ θετικά αποτελέσματα. Αν απλουστευθούν και οι διαδικασίες χορήγησης της βίζας θα έχουμε περισσότερους τουρίστες”, δήλωσε η κ. Φτακλάκη και πρόσθεσε πως θα συμβάλει θετικά στην προβολή της Ρόδου και των άλλων νησιών του νομού μας η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν σε λίγο καιρό στο νησί μας δημοσιογράφοι από τη Ρωσία.
Μεγάλες είναι οι προσδοκίες και από τη συμμετοχή της Ρόδου στην τουριστική έκθεση που θα διεξαχθεί στο Παρίσι στο διάστημα από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου.
“Όπως στη Μόσχα έτσι και στην τουριστική έκθεση που θα διεξαχθεί στο Παρίσι, θα λάβουμε μέρος και θα συμβάλουμε στη προβολή δέκα νησιών. Το κόστος συμμετοχής έχει αναλάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιατί δεν μετέχει ο ΕΟΤ, κάτι που θεωρούμε πως είναι λάθος”, δήλωσε η κ. Φτακλάκη.
Με δικό της περίπτερο θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στην τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία στο διάστημα από τις 26 εως τις 29 Μαρτίου.
“Μακάρι να μην είμαστε και πάλι η μοναδική Περιφέρεια που θα λάβει μέρος στην έκθεση και να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης που αναφέρθηκε και στα roadshows που θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία και στο Ισραήλ.
“Σας έχω αναφέρει πως στα roadshows τον πρώτο λόγο θα έχει η γαστρονομία μας”, δήλωσε η κ Φτακλάκη .
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα λάβει μέρος και στην έκθεση “Taste in London” που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.
Προσπάθειες καταβάλλονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.
“Κάνουμε κινήσεις και για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου”, δήλωσε η κ. Φτακλάκη.
Σε ερώτηση σχετικά με την τουριστική αγορά της Κίνας η κ. Φτακλάκη δήλωσε πως γίνονται προσπάθειες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να ανοίξει.

“Η χώρα μας φαίνεται να παγώνει την υπόθεση και όχι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εμείς θέλουμε να ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει αναπτυχθεί το σωστό δίκτυο μεταφορών. Η εισροή τουριστών από την Κίνα μπορεί να γίνεται μέσω της γειτονής Τουρκίας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει και εμείς να έχουμε απευθείας σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη”, δήλωσε η κ. Φτακλάκη.