Παράταση στην ΑΝΕΣ για συνδιαλλαγή με πιστωτές

Μέχρι την 20ή Σεπτεμβρίου 2012 παρατείνεται η προθεσμία που είχε δώσει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, στην Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης, με το διακριτικό τίτλο “ΑΝΕΣ ΑΕ”, για την έναρξη της διαδικασίας συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της, μετά την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Η προθεσμία έληγε την 20ή Αυγούστου 2012 και η εταιρεία ζήτησε την περασμένη Πέμπτη την παράτασή της για ένα μήνα. Το αίτημά της δεν εξετάστηκε αλλά ο δικαστής υπηρεσίας προσδιόρισε την εξέτασή του σε δημόσια συνεδρίαση την 20ή Σεπτεμβρίου 2012, ικανοποιώντας ουσιαστικά την εταιρεία.
Όπως έγραψε η “δ”, η ΑΝΕΣ έχει ήδη εξασφαλίσει την αναστολή των ατομικών και συλλογικών διώξεων κατά της εταιρείας. Το δικαστήριο έχει εξάλλου απαγορεύσει τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της από τους πιστωτές της, είτε έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης είτε όχι.
Την εταιρεία εκπροσωπούν σήμερα ο Χατζημάρκος Αντώνιος του Γεωργίου, ως πρόεδρος και ο Παπακαλοδούκας Βασίλειος, ως Γενικός Διευθυντής. Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας είναι ο Δήμος Σύμης με ποσοστό 19,87%, η εταιρεία «ΛΟΥΞΟΤΕΛ ΑΕ» με ποσοστό 6,25%, η εταιρεία «ΡΟΔΙΑΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΡΕΤΕ Α.Ε.» με ποσοστό 6,25%, ο Χατζηλιαμής Ιωάννης με ποσοστό 4,66%, ο Γερονικόλας Ιάκωβος με ποσοστό 4,64%, η Οικογ. Κακά Παρασκευά με ποσοστό 3,81%, η Οικογ. Καλοδούκα Γεωργίου με ποσοστό 2,72%, η Κακογιάννη Ελένη με ποσοστό 2,00%, ο Διακομιχάλης Ανδρέας με ποσοστό 1,65%, η Οικογ. Χούλλη Γεωργίου με ποσοστό 1,26% και ο Χατζηστρατής Θεόδωρος με ποσοστό 1,04%. Η αποπληρωμή των ανοικτών υπολοίπων της εταιρείας σε προμηθευτές έχει δυσχερανθεί σημαντικά λόγω της μειωμένης ρευστότητας που αντιμετωπίζει. Το σύνολο των οφειλών της σε προμηθευτές είναι 3.542.964,87 ευρώ ενώ έχουν εκδοθεί επιταγές ύψους 940.873,64 ευρώ.
Οι οφειλές της σε πιστωτικά ιδρύματα ανέρχονται στο ποσό των 2.190.925,93 ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα χρέη της είναι 224.497,93 ευρώ.
Υφίστανται ανοικτά υπόλοιπα προς διαφόρους πιστωτές, συνολικού ύψους 415.187,47 ευρώ.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 647.144,17 ευρώ.
Η εταιρεία έχει σειρά καθυστερούμενων απαιτήσεων κατά τρίτων συνολικού ύψους τουλάχιστον 810.381,65 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η ΑΝΕΣ απασχολεί μόνιμο τακτικό προσωπικό 62 ατόμων.
Την ΑΝΕΣ εκπροσωπούν οι δικηγόροι κκ Στυλιανή Ρουμπέτη και Ασ. Ασημακόπουλος.