Τον ισχυρισμό ότι τα αδικήματα για τα οποία διώκονται έχουν ήδη παραγραφεί και ότι το ποσό για το οποίο φέρεται να έχει ζημιωθεί ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων δεν υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ θα αναπτύξουν σήμερα ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, μεταξύ άλλων, οι τρεις κατηγορούμενοι για απάτη και για πλαστογραφία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας ταυτόχρονα τη διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης.
Όπως έγραψε η “δ” κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας ιατρός, ένας φαρμακοποιός και ένας βοηθός του τελευταίου που φέρονται σύμφωνα με αναφορά του πρώην υποδιοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων κ Κ. Ζαχαράκη της 2ας Οκτωβρίου 2006 να εμπλέκονται σε απάτη εις βάρος του ασφαλιστικού οργανισμού.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι επιρρίπτουν την ευθύνη στον τρίτο, βοηθό στο φαρμακείο.
Εν πάση περιπτώσει μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο γιατρός σε συνεργασία με τον φαρμακοποιό αφαιρούσαν φύλλα από συνταγολόγια των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και συνέτασσαν συνταγές επ’ ονόματι άλλων ασφαλισμένων συμβεβλημένων με το εν λόγω Ταμείο κατά παράβαση της προβλεπόμενης διαδικασίας χωρίς ποτέ να παραδίδουν τα φάρμακα στους ασφαλισμένους.
Ο φαρμακοποιός στη συνέχεια φέρεται με τη χρήση των εικονικών αυτών συνταγών να εξασφάλιζε την αποπληρωμή της αξίας των αναγραφόμενων σ’ αυτές φαρμάκων τα οποία μάλλον παραμένουν στο stock της αποθήκης του φαρμακείου του.
Από το φύλλο ελέγχου του φαρμακείου που συντάχθηκε από αρμόδιους ελεγκτές – υπαλλήλους του OΓA ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε 87 συνταγές προέκυψε ότι ορισμένες δεν έφεραν ημερομηνία εκτέλεσης, υπογραφή και σφραγίδα του φαρμακοποιού, 3 δεν έφεραν υπογραφή παραλήπτη, σε εξήντα δεν υπήρχε η ημερομηνία γνωμάτευσης, 18 δεν είχαν θεωρηθεί και 2 δεν είχαν συνταγογραφηθεί από ιατρό με ειδικότητα.
Βρέθηκαν, ένα μπλοκ ιατρικών γνωματεύσεων εκ των οποίων οι οκτώ έφεραν τη σφραγίδα ενός ιατρού και τη στρογγυλή σφραγίδα του K.Y. Aρχαγγέλου (B’ ΠEΣY Nοτίου Aιγαίου), δύο σφραγίδες ιατρού και μία ιατρική γνωμάτευση με τη σφραγίδα άλλου γιατρού του ιδίου ΠEΣY. Οι ανωτέρω γνωματεύσεις δεν έφεραν στοιχεία φαρμάκων και ασθενών και αφορούν τις περιπτώσεις χορήγησης φαρμάκων αναντικατάστατων «εκτός λίστας».
Βρέθηκαν επιπλέον 244 ταινίες γνησιότητας αποκολλημένες απ’ τις αντίστοιχες συσκευασίες φαρμάκων και 17 ιδιοσκευάσματα χωρίς το επιφανειακό τμήμα των ταινιών γνησιότητας.
Aπό έλεγχο των συνταγών των τελευταίων μηνών του φαρμακοποιού που είχαν κατατεθεί στη Δ/νση Yγείας Pόδου διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω φαρμακείο εκτελέστηκαν εικονικά συνταγές ασφαλισμένων OΓA. Συγκεκριμένα από έγγραφες καταθέσεις 13 ασφαλισμένων του ΟΓΑ προέκυψε ότι έχουν πλήρη άγνοια για την έκδοση και εκτέλεση των συγκεκριμένων συνταγών. Μάλιστα συνταγές που έχουν εκδοθεί στο όνομά τους δεν προέρχονταν απ’ το δικό τους συνταγολόγιο αλλά από διαφορετικό όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης τους παρίστανται οι δικηγόροι κκ Γ. Μαυρομάτης, Στ. Κιουρτζής και Μ. Τσέρκης.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/katigorounte-gia-apati-is-varos-tou-dimosiou/













