«Η δημοτική αρχή πρέπει να αποφασίσει να διοικήσει»

Από: 2 λεπτά ανάγνωση

«Να διοικήσει πραγματικά» κάλεσε με δηλώσεις του τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
«Η δημοτική αρχή να αποφασίσει να διοικήσει πραγματικά τον τόπο. Αυτή τη στιγμή, σχεδόν κυβερνά. Είναι σαν τις αποφάσεις που λαμβάνει το δημοτικό συμβούλιο που είναι σχεδόν νόμιμες ή παράνομες. Έχουμε μια σχεδόν διοίκηση», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος στο περιθώριο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Όσον αφορά την αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως δεν υπάρχει πολίτης που να είναι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό.
«Δε νομίζω πως υπάρχει πολίτης σε αυτό τον τόπο που να είναι ικανοποιημένος, από την αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας. Η Ρόδος έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο. Αυτό από μόνο του συνιστά μια μεγάλη προσβολή στην ιστορία της . Φεύγοντας από την πόλη βλέπουμε ότι οι κοινότητες έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως. Οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων δηλώνουν πως δεν μπορούν να κάθονται σε καρέκλες από τις οποίες είναι ανήμποροι να προσφέρουν την παραμικρή υπηρεσία στους συμπολίτες τους», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.
Αναφορικά με το πρόβλημα που υπάρχει με τα καύσιμα και τις καταγγελίες των εργαζομένων του Δήμου ο κ. Χατζημάρκος τόνισε τα ακόλουθα:
«Θα σας πω τι συνέβαινε προεκλογικά, τότε που διεκδικούσαν δύο παρατάξεις το δήμο Ρόδου. Είχαμε τον συνδυασμό που ήταν υπέρ των επιχειρηματιών και την παράταξη που καταδίκαζε την εκχώρηση του τομέα καθαριότητας σε ιδιώτες. Τώρα αυτό, οι ίδιοι άνθρωποι, το προβάλλουν ως λύση».
Ερωτηθείς για τον ΟΕΥ της ΔΕΥΑΡ, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε, πως η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο κάτι που καταστρατήγησε η ίδια σε χρόνο ρεκόρ.
«Μας έφεραν να ψηφίσουμε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΡ, που είναι καθαρά δημοσιοϋπαλληλικός και έγινε για να βολευτούν διάφοροι φίλοι και γνωστοί δεξιά και αριστερά. Έχουν καταστρατηγήσει ό,τι μας είπαν να ψηφίσουμε. Δεν τηρούν και αυτά που γράφουν», τόνισε.
Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε πως είναι απολύτως κατανοητές οι αντιδράσεις των γονέων στην απόφαση που ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο για τα τροφεία των παιδικών σταθμών.
«Είναι τόσο μεγάλο πια το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία που ακόμη και αποφάσεις που φαντάζουν λογικές δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Δεν ελήφθη υπόψη από το δημοτικό συμβούλιο η οικονομική κατάσταση των οικογενειών. Οι αντιδράσεις τους είναι πραγματικά κατανοητές», δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχετικά