Η περαιτέρω επέκταση της Ρόδου στην τουριστική αγορά της Ρωσίας ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε χθες, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και τον πρόεδρο της Ενώσεως Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Στόχος των τουριστικών παραγόντων του νησιού μας, αλλά και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η προσέλκυση επισκεπτών και από άλλους προορισμούς της Ρωσίας, εκτός από την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.
Ο στόχος που φαίνεται να έχει τεθεί είναι αυτός της Σιβηρίας που μπορεί να δώσει στη Ρόδο και τα άλλα νησιά ακόμη περισσότερους τουρίστες.
Ο κ. Βασιλάκης ζήτησε τη συνδρομή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ώστε να προωθηθεί το αίτημα για τη δραστική μείωση των τελών χρήσης των διεθνών αεροδρομίων.
Στη συνάντηση που είχαν χθες στα γραφεία της Περιφέρειας στη Ρόδο, ο κ. Βασιλάκης ζήτησε συγκεκριμένα να υπάρξει σχετική παρέμβαση από όλους τους Περιφερειάρχες, ώστε τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας να καταστούν ελκυστικότερα και ανταγωνιστικά, και παράλληλα να διασφαλιστεί και η βιωσιμότητα των αεροπορικών εταιρειών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Βασιλάκης ενημέρωσε αναλυτικά τον Περιφερειάρχη για τη δραστηριότητα της Aegean, ανά προορισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό, επαναβεβαιώνοντας ταυτόχρονα το ενδιαφέρον της εταιρείας για ουσιαστική στήριξη των τοπικών φορέων στην προσπάθεια για προβολή και διαφήμιση της περιοχής μας.
Στη συζήτηση για την επέκταση της Ρόδου στην αγορά της Ρωσίας αναφέρθηκε ομιλώντας στην «δ», μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βασιλάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης.
«Συζητήσαμε για τη ρωσική αγορά, που έχει μέλλον και μπορεί να μας αποδώσει όποια επένδυση κάνουμε στον τουρισμό. Ο κ. Βασιλάκης με στοιχεία μας ενημέρωσε για τις χιλιάδες των τουριστών, που έχει φέρει και στο νησί μας από την Ρωσία, το Ισραήλ και την Γαλλία. Είναι επίσης θετικό το γεγονός ότι από φέτος το χειμώνα με πτήσεις, συνδέει τη Ρόδο με προορισμούς της Γερμανίας μέσω της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στη «δ» ο κ. Αντώνης Καμπουράκης.
«Οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού, θέλουμε να πιέσουμε τον κ. Βασιλάκη να προχωρήσει στο άνοιγμα και άλλων αγορών που είναι εντός της Ρωσίας, όπως η Σιβηρία. Αυτό έχει τεθεί και από την Περιφέρεια, οφείλω να το πω. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε, πως η γραμμή αυτή (Νοβοσιμπίσκ Σιβηρίας) μπορεί να είναι συμφέρουσα και για την εταιρεία και για τη Ρόδο. Ήδη οι προορισμοί αυτοί συνδέονται με την Κωνσταντινούπολη. Το ίδιο, μπορεί να γίνει και με το νησί μας», εξήγησε ο κ. Καμπουράκης.
Για να υλοποιηθούν όμως οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να δοθούν και οι σχετικές αδειοδοτήσεις από το κράτος στη συγκεκριμένη εταιρεία.
Η ΕΞΡ πάντως συνεχίζει, όπως τόνισε ο κ. Καμπουράκης, τις προσπάθειες για την αύξηση των τουριστών στη Ρόδο.
«Εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τις 1.700.000 αφίξεις που είχαμε το καλοκαίρι του 2011 και να δείξουμε πως δεν ήταν μια πρόσκαιρη οροφή. Θέλουμε να σταθεροποιήσουμε τις αφίξεις της Ρόδου σε αυτό τον αριθμό. Αν αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες βέβαια θα είναι επίσης κάτι καλό. Ο τουρισμός είναι το ψωμί μας και οφείλουμε να παλεύουμε για αυτόν συνεχώς», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/i-aegean-endiaferete-gia-to-anigma-neon-agoron/







