Και νέα διάσταση προσέλαβε χθες η έρευνα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για την εξάρθρωση εκβιαστών ιδιοκτητών καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος μετά την προσφυγή θύματος που διατηρεί καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος στη Λίνδο.
Οι αρχικές υποψίες των αρχών για τη δράση οργανωµένης σπείρας εκβιαστών – «νονών» της νύχτας- φέρονται να µην επιβεβαιώνονται και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ό,τι πίσω από τις απειλές και τους εκβιασµούς σε βάρος του επιχειρηµατία βρίσκεται άτοµο µε το οποίο το θύμα είχε οικονοµικές διαφορές στο παρελθόν, ο οποίος έχει επιστρατεύσει και µια γυναίκα και κατέστρωσε ένα απίθανο σχέδιο εκφοβισµού του και καταστροφής περιουσιακών του στοιχείων.
Σηµαντικά στοιχεία προς τούτο φέρονται να έχουν προκύψει από την άρση του απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών και συνδιαλέξεων του θύµατος από τις οποίες φέρεται να εντοπίστηκαν οι τοποθεσίες καρτοκινητών τηλεφώνων που χρησιµοποίησαν οι ύποπτοι.
Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Λίνδο υπέβαλε συγκεκριμένα χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Στέλιου Κιουρτζή συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά με νέα στοιχεία για την υπόθεση.
Στην αναφορά του γίνεται λόγος για πρώτη φορά σε δύο πολίτες τους οποίους θεωρεί υπόπτους για τις εις βάρος του επιθέσεις εξαιτίας οικονομικών διαφορών τους ύψους 25.000 ευρώ περίπου.
Υποστηρίζει ότι τα δύο αυτά πρόσωπα τον απειλούσαν και τον εξεβίαζαν προκειμένου να μην κινήσει δικαστικές διαδικασίες σε βάρος τους.
“Είμαι έντρομος για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τη ζωή μου και κυρίως τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των μελών της οικογενείας μου” αναφέρει στην μήνυσή του και ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των δύο αυτών προσώπων και οποιουδήποτε άλλου αυτουργού ή συνεργού τους για το έγκλημα της εκβίασης σε απόπειρα και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.
Όπως έχει καταγγείλει το θύμα, την 11η Αυγούστου 2012, αδελφός του, που βρισκόταν σε κατάστηµα υγειονοµικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του, δέχτηκε τηλεφώνηµα µε απόκρυψη από άγνωστη γυναίκα η οποία τον προειδοποιούσε ότι θα καταστρέψει τις επιχειρήσεις του. Την ίδια µέρα τηλεφώνησε σε άλλο κατάστηµα υγειονοµικού ενδιαφέροντος του ίδιου θύµατος και απείλησε ότι θα τον κάψει!
Την 12η Αυγούστου 2012 η ίδια γυναίκα κάλεσε µε απόκρυψη και τον προειδοποιούσε ότι θα κάψει τα µαγαζιά του. Το θύµα, πιθανολογώντας ότι πρόκειται για φάρσα της απάντησε ότι δεν τον πειράζει γιατί είναι ασφαλισµένα αλλά εκείνη του έκλεισε το τηλέφωνο.
Τον Μάιο η µητέρα του φέρεται να δέχτηκε τηλεφώνηµα από έναν άνδρα ο οποίος την προειδοποίησε ότι αν ο γιος της παραστεί σε µια δίκη, που αφορά την κυριότητα ενός ακινήτου, θα τον… “χάσει”!!
Τα µεσάνυχτα της 11ης Αυγούστου, αφού είχε κλείσει ένα κατάστηµά του, στη Νότια Ρόδο, µετέβη σε πάρκινγκ, όπου είχε σταθµεύσει δίκυκλο ιδιοκτησίας του, δεν το βρήκε και υπέθεσε ότι του το έκλεψαν. Κατευθύνθηκε εν συνεχεία σε άλλο σηµείο, όπου είχε σταθµεύσει το αυτοκίνητό του και διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν σκίσει δύο λάστιχα, είχαν σπάσει έναν καθρέπτη και µε αιχµηρό αντικείµενο είχαν γδάρει όλη την µεριά του συνοδηγού.
Την 12η Αυγούστου 2012 βρήκε το δίκυκλό του πεταµένο σε γκρεµό! Την 15η Αυγούστου 2012, άγνωστοι έκαψαν το αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθµευµένο σε φυλασσόµενο, περιφραγµένο χώρο σε απόσταση αναπνοής από λιµενικό σταθµό.
Την 16η Αυγούστου 2012 ο επιχειρηµατίας κατέθεσε ότι την 13η Αυγούστου 2012 νυχτοφύλακας καταστήµατος ιδιοκτησίας του δέχτηκε τηλεφώνηµα από κινητό τηλέφωνο Ιταλικής εταιρείας.
Ο φύλακας ενηµέρωσε τον επιχειρηµατία, που παρέµεινε όλο το βράδυ στο µαγαζί του, φοβούµενος ότι θα συνέβαινε κάτι.













