Εκπλήξεις για πολλούς αναμενόμενες σημειώθηκαν στις αρχαιρεσίες του συνδέσμου διαιτητών καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου, που έγιναν προχθές αργά το βράδυ στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του «Βενετοκλείου». Μετά το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του 2012, έγιναν οι εκλογές, στις οποίες σημειώθηκαν αρκετές εκπλήξεις, με δεδομένο πως ο νυν πρόεδρος του Σ.Δ.Κ.Δ. Γιώργος Ξανθός συγκέντρωσε 16 ψήφους και έμεινε στην πέμπτη θέση, ισοβαθμώντας με το Νίκο Κουνελλέ. Πρώτοι σε ψήφους αναδείχθηκαν ο Μιχάλης Πετρίδης και ο ¶ρης Φάκαρος, με το δεύτερο να πιθανολογείται πως θα είναι ο αντικαταστάτης του Ξανθού στον προεδρικό θώκο του Σ.Δ.Κ.Δ. Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα, πιθανότατα την Κυριακή, ενώ με κλήρωση που έγινε ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους (Πετρίδης, Φάκαρος), ο Μιχάλης Πετρίδης κληρώθηκε επικεφαλής. Αναλυτικά οι ψήφοι που πήραν χθες οι διαιτητές: Μιχάλης Πετρίδης 24, ¶ρης Φάκαρος 24, Γιάννης Μορφωπός 20, Τάσος Θεοδοσίου 17, Γιωργος Ξανθός 16, Νίκος Κουνελλές 16, Σπύρος Αλεξίου 15 (τακτικά μέλη), Χρυσούλα Μανδραγού 12, Τάκης Μυροφόρος 11, Σταύρος Νικηφορίδης 11, Στέφανος Ορφανός.
ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΙΣΘΗΣΗ
Στην… διαιτητική ιστοσελίδα www.grizoilikoi.blogspot.gr, γράφτηκαν τα εξής σχετικά με τις εκλογές στον Σ.Δ.Κ.Δ. «Τα αποτέλεσμα των εκλογών στο σύνδεσμο διαιτητών Δωδεκανήσου προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση στους “γκρι κόλπους” λόγω κυρίως, των 16 ψήφων που πήρε ο πρόεδρος Γιώργος Ξανθός, ο οποίος αποχώρησε εμφανώς δυσαρεστημένος από τη συνέλευση πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για να τα βάλουμε όμως σε μια τάξη, μεταφέροντας και απόψεις των μελών του συνδέσμου… Η «κατρακύλα» του Γιώργου Ξανθού στις εκλογές αποτέλεσε ένα μήνυμα για ορισμένους χειρισμούς που έκανε τα τελευταία χρόνια. ¶λλωστε μόνο αυτοί που δεν δουλεύουν δεν κάνουν λάθη. Όμως ουδείς μπορεί να διαγράψει από το μυαλό του ότι ο διαιτητής της Α1 βοήθησε σημαντικά το σύνδεσμό του, αυξάνοντας τα μέλη από εννιά – δέκα σε 29. Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει από τη μνήμη του ότι διεκδίκησε και πήρε την αύξηση των χρημάτων από την τοπική ένωση (18 ευρώ), ενώ οι ρέφερι είναι πληρωμένοι μέχρι τελευταίου σεντς.
Διεκδίκησε και πέτυχε την καταβολή των εννιά χιλιάδων ευρώ και γενικά το έργο του είναι αναμφισβήτητο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από την προεδρία, αφού η πλειοψηφία των μελών συμφωνούν ότι ο Ξανθός είναι ιδιαίτερα δραστήριος αλλά υπέπεσε σε κάποια, λίγα λάθη. Το θέμα βέβαια είναι αν ο ίδιος νοιώθει καλά, όμως πρέπει να βάλουν πάνω από το “εγώ” το “εμείς” και να πορευθούν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, τον αθλητισμό, το μπάσκετ και τη διαιτησία. Ο σύνδεσμος τους χρειάζεται όλους, ενωμένους».
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/ekplixis-stis-archeresies/













