Δρομολογούνται στην πόλη λεωφορεία ανοικτού τύπου

Από: 1 λεπτό ανάγνωση

Θετικά φαίνεται πως θα αντιμετωπιστούν από τη Δημαρχιακή Επιτροπή τα αιτήματα, που έχουν κατατεθεί, από δύο επιχειρηματίες για τη δρομολόγηση τουριστικών λεωφορείων, ανοικτού τύπου, στην πόλη της Ρόδου.
Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από την εξέταση του θέματος, στη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της κ. Λιλής Τρίπη.
Στη συνεδρίαση παρέστη και ο κ. Σάββας Σαής ο οποίος είναι ο ένας από τους δυο επιχειρηματίες, που κατέθεσαν αίτημα, για τη δρομολόγηση των συγκεκριμένων οχημάτων. Ενώπιον της Δημαρχιακής Επιτροπής, ανέλυσε την πρόταση του και παρουσίασε τη διαδρομή, που θα ακολουθεί το τουριστικό λεωφορείο που θα έχει αφετηρία και τέρμα πάροδο της Ακτής Κανάρη, μπροστά στο ξενοδοχείο «Μπελβεντέρε».
«Είδαμε ότι ο κ. Σάββας Σαής μας κατέθεσε μελέτη. Δεν έπραξε το ίδιο και η δεύτερη επιχειρηματίας. Θα περιμένουμε και τη δική της πρόταση. Δεν έχουμε αντίρρηση να ικανοποιήσουμε, τα αιτήματα αυτά», δήλωσε στη “δ” η κ. Λιλή Τρίπη.
«Καταθέσαμε την πρόταση μας και περιμένουμε την απάντηση των μελών της επιτροπής για τη δρομολόγηση του οχήματος, για τουριστικούς και μόνο σκοπούς “, δήλωσε ο κ. Σάββας Σαής τονίζοντας, πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ιδέα της δρομολόγησης και του τουριστικού τρένου, στην πόλη της Ρόδου. Ο κ Σαής, δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με τη μελέτη την οποία κατέθεσε στη Δημαρχιακή Επιτροπή το τουριστικό λεωφορείο που προτίθεται να δρομολογήσει ο κ. Σαής, θα έχει αφετηρία και τέρμα στην Ακτή Κανάρη, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μπελβεντέρε». Θα ακολουθεί την ίδια οδό μέχρι τον κόμβο, της πλατείας Αρχ Χρύσανθου (Ψαροπούλα) και στη συνέχεια θα κατευθύνεται, στην Ακτή Μιαούλη. Μετά θα ακολουθεί την οδό Γ.Παπανικολάου και θα κάνει στάση, έξω από το ξενοδοχείο Grand Hotel. Στη συνέχεια θα περνά από την 7η Μαρτίου και θα κατευθύνεται στις πύλες Ελευθερίας και Ταρσανά. Εν συνεχεία θα διέρχεται, από την Ακτή Σαχτούρη, την Ακτή Προμηθέα, την πλατεία Μελίνας Μερκούρη και θα κατευθύνεται στις οδούς Βύρωνος και Δημοκρατίας. Θα πραγματοποιεί στάσεις στην πλατεία Ελευθερίας, στην περιοχή της Κολόνας» και στον Αγιο Φραγκίσκο. Στη συνέχεια αφού στρίβει στην οδό Τροιζηνίας, θα ακολουθεί τις οδούς Ρήγα Φεραίου, Αγίου Ιωάννη, και Διαγοριδών. Και θα κάνει μια στάση στο Αρχαίο Στάδιο. Μετά θα ακολουθεί τις οδούς Ακροπόλεως, Βορείου Ηπείρου, Παπαλουκά και θα επανέρχεται στην αφετηρία του.
Το λεωφορείο θα μπορεί να μεταφέρει 77 επιβάτες. Σύμφωνα με τη μελέτη θα μπορεί να κυκλοφορεί, με άνεση στους δρόμους χωρίς, να δημιουργεί προβλήματα στη διέλευση των άλλων συγκοινωνιακών μέσων και των οχημάτων.