Δύσκολες ώρες διέρχεται και ο ροδιακός τουρισμός

Εξαιρετικά δύσκολη φαίνεται πως παραμένει η κατάσταση για τον τουρισμό του νησιού μας, εξαιτίας της παρατεταμένης ακυβερνησίας.
Την κατάσταση περιέγραψε χθες με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης και τόνισε πως είναι δύσκολο να καλυφθούν οι απώλειες.
“Δεν είναι σωστό να είμαστε απαισιόδοξοι. Τα πράγματα όμως σε ό,τι αφορά τις αφίξεις, τις διανυκτερεύσεις και τις εισπράξεις δεν εξελίσσονται καλά για τη Ρόδο. Θα έπρεπε να έχουμε αύξηση 15% στις αφίξεις και 7% στις εισπράξεις. Αυτά αξίζουμε γιατί κάναμε επενδύσεις, που δεν έχουν αποσβεσθεί ακόμη και στηρίχθηκαν σε δάνεια. Έχουμε υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται με ευχολόγια και με οιωνούς, αλλά με ρευστότητα και εισπράξεις», τόνισε ο κ. Καμπουράκης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων υπογράμμισε πως στις 17 Ιουνίου θα πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ισχυρή που θα δώσει λύσεις και θα εγγυηθεί στις ευρωπαϊκές αγορές ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός” δήλωσε ο κ. Καμπουράκης.
Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης στην περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση σε δύο εβδομάδες, ο πρόεδρος της ΕΞΡ δήλωσε τα ακόλουθα:
“Περιθώρια ανάσχεσης της μείωσης υπάρχουν. Δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις απώλειες όμως. Χάσαμε το 35% της σεζόν. Το μόνο, που έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε είναι να αποφύγουμε τα χειρότερα. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στη Ευρώπη ότι η Ρόδος είναι ασφαλής προορισμός”, δήλωσε ο κ. Καμπουράκης.
Το μήνυμα ότι η Ρόδος και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων είναι ασφαλείς προορισμοί διακοπών, θέλησαν να στείλουν στην Γερμανία, με την βοήθεια της ορχήστρας BAD LIEBENZELL BEINBERG, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η αντιπεριφερειάρχης κ. Δέσποινα Διακοσταυριανού, ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Χ. Παλογιαννίδης
Η παρουσία και οι συναυλίες της γερμανικής μπάντας, με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων του νησιού μας, εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και φορείς της Γερμανίας, που εγκαινιάστηκε κατά το πρόσφατο ταξίδι στο Βερολίνο, οικοδομώντας σχέσεις φιλίας και ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών, όπως επεσήμαναν ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης.

Οι κ.κ. Γ. Μαχαιρίδης, Φ. Χατζηδιάκος και Α. Καμπουράκης ζήτησαν από τα μέλη της Φιλαρμονικής να μεταφέρουν στη χώρα τους ότι η Ρόδος και συνολικά τα νησιά μας «αποτελούν μια ανοικτή αγκαλιά», με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου να συγχαίρει την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία της, που στόχο έχει «σε αυτές τις δύσκολες εποχές να ενώσουμε κοινωνίες», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Θέλουμε να μεταφέρουν στη χώρα τους την εκτίμηση που έχουμε για τη Γερμανία που καταβάλλει προσπάθειες για την Ευρώπη», είπε ο κ. Μαχαιρίδης.
Στην προσπάθεια που έγινε από τους φορείς της Ρόδου που επισκέφθηκαν μαζί με τον κ. Μαχαιρίδη την Γερμανία πριν από λίγους μήνες αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΞΡ.
«Η αγκαλιά του νησιού μας για τη Γερμανία που καλύπτει το 57% των αφίξεων είναι μεγάλη. Μπορεί να μην δείχνουμε έντονα την αγάπη μας γιατί είμαστε προβληματισμένοι και ζαλισμένοι από τις δυσκολίες που περνάμε. Η Ρόδος όμως αγαπά τον Γερμανικό λαό», είπε ο κ. Αντ. Καμπουράκης.
«Η επίσκεψη της μπάντας έχει να κάνει με τις προσπάθειες που γίνονται για να στηρίξουμε το τουριστικό μας προϊόν σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος. «Είμαστε ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι από την επίσκεψή μας στο νησί σας» είπαν με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι της γερμανικής φιλαρμονικής, διαβεβαιώνοντας ότι θα μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους και θα είναι οι πρεσβευτές της Ρόδου στη χώρα τους.
Η παρουσίαση της φιλαρμονικής από την Βαυαρία στην Περιφέρεια ολοκληρώθηκε, με τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας και τον ύμνο της Ευρώπης.