Αυτοκτόνησε ο σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης

Νεκρός βρέθηκε ο γνωστός σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης στο σπίτι του στο Κολωνάκι λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης.
Κατά πληροφορίες, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο διαμέρισμα του σχεδιαστή στην οδό Σκουφά 21, αντίκρισε τον 65χρονο άνδρα νεκρό, ενώ γύρω του υπήρχαν κουτιά από ψυχοφάρμακα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη φέρεται να τοποθετετείται χρονικά έως και 10 ώρες νωρίτερα από το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε έγινε η κλήση προς το ΕΚΑΒ.
Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις όπου οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου είναι αδιευκρίνιστα το ΕΚΑΒ δεν παρέλαβε τη σορό του σχεδιαστή και κλήθηκε ιατροδικαστής καθώς και αστυνομία προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω το θέμα.
Ο τελευταίος άνθρωπος
που μίλησε μαζί του
Την Κυριακή είχε δώσει το τελευταίο σημάδι ζωής ο διάσημος σχεδιαστής. Ήταν όταν συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη πρακτορείου μοντέλων, Γιώργο Κουτούλια, προκειμένου να συζητήσουν για την επίδειξη μόδας που θα οργάνωναν με αφορμή τα 40 χρόνια του Μιχάλη Ασλάνη στο χώρο της μόδας. Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων, η επίδειξη θα γινόταν στις 18 Οκτωβρίου. Την Τρίτη, λοιπόν, οι δημοσιογράφοι αναζητούσαν τον σχεδιαστή στο τηλέφωνο χωρίς όμως να μπορέσουν να τον βρουν. Την Τετάρτη, η υπεύθυνη του ατελιέ ήταν εκείνη που έμελλε να τον βρει νεκρό μπαίνοντας στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι. Ανυποψίαστη η γυναίκα άνοιξε την πόρτα και εντόπισε νεκρό τον σχεδιαστή.
Ποιος ήταν ο
Μιχάλης Ασλάνης
Ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στο χώρο της ελληνικής μόδας, με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Μιχάλης Ασλάνης θεωρούνταν επί πολλά χρόνια ο εθνικός σχεδιαστής της Ελλάδας. Με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στη Χαλκίδα, από όπου έφυγε σε μικρή ηλικία για την Αθήνα. Εκεί σπούδασε στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, για να τον κερδίσει τελικά ο κόσμος της μόδας.
Συγχρόνως το 1974 με τις σπουδές του ξεκίνησε την καριέρα του τελείως αυτοδημιούργητος. Οι δημιουργίες του πόζαραν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και πολύ έθνικ επιρροές του. Γρήγορα η δουλειά του πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας με ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στην Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στη Ρώμη, στο Μπάρι, στον Καναδά.
Στο Παρίσι αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο μεγάλο show, στην Avenue FOS, όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Γαλλικού Pret a Porter.
Σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκτός από ρούχα, ο σχεδιαστής συνεργάζόταν με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που πωλούν στην ελληνική και ξένη αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα με την υπογραφή του.
Στο χώρο της ελληνικής showbiz υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός, αφού είχε αναδείξει και βοηθήσει τα πιο γνωστά top models.
«Βουτηγμένος» στα χρέη
Το τελευταίο διάστημα ο σχεδιαστής αντιμετώπιζε τον δικό του οικονομικό Γολγοθά. Στην προσπάθεια του να σώσει την επιχείρηση του το 2010, μετακόμισε στη Βραζιλία όπου προσπάθησε να κάνει νέα επαγγελματικά βήματα. Δεν τα κατάφερε, μιας και αναγκάστηκε να πουλήσει την ακίνητη περιουσία του, παλεύοντας με τα χρέη.
Πριν από λίγο καιρό, ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso» υποστήρξε ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης από δύο γυναίκες που είχε στη δούλεψή του, η μία εκ των οποίων ήταν υπεύθυνη για τις υποχρεώσεις του σπιτιού του. Μάλιστα είχε πει πως ανησυχεί ακόμη και για τη ζωή του!
Ο Μιχάλης Ασλάνης εξηγούσε ότι οι δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του, όχι μόνο τον κατέστρεψαν, αλλά έχουν εξαφανιστεί, χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους. Η μία κοπέλα μάλιστα, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε πολύ στενή σχέση μαζί του. Ήταν εκείνος που τη βοήθησε να σπουδάσει, ενώ μετά το τέλος των σπουδών της στη Λογιστική, την προσέλαβε στην επιχείρησή του.