Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται από τις διωκτικές αρχές η σύλληψη επιχειρηματιών για οφειλές προς το δημόσιο και η προσαγωγή τους ενώπιον αυτόφωρων ποινικών δικαστηρίων.
Το συγκεκριμένο μέτρο έχει, όπως φαίνεται, καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα καθώς σε πλείστες των περιπτώσεων είτε έχει προηγηθεί ρύθμιση των χρεών είτε υφίσταται ουσιαστική αδυναμία εξόφλησης οφειλών από κληρονόμους των πρωτοοφειλετών.
Σημειώνεται πάντως ότι στο ποσό των 2.342.31,01 ευρώ ανέρχεται συνολικά το χρέος τριών συλληφθέντων στη Ρόδο.
Χθες το πρωί μάλιστα έγινε και σύλληψη 84χρονης, διευθύνουσας συμβούλου ξενοδοχειακής και τουριστικής επιχείρησης, η οποία είχε προχωρήσει στη ρύθμιση οφειλής ύψους 950.131,11 ευρώ.
Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, με απόφασή του, αφού εξέτασε τη σχετική δικογραφία ανέστειλε τη δίωξη επιφυλασσόμενο να επανέλθει σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι όροι της ρύθμισης.
Η δεύτερη υπόθεση που απασχόλησε χθες το αυτόφωρο δικαστήριο αφορά 36χρονο εργολάβο οικοδομών, που έχει ήδη υπαχθεί με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα και έχει κινήσει ομοίως τη διαδικασία ρύθμισης των χρεών του προς το δημόσιο, συνολικού ύψους 433.641,81 ευρώ. Σημειώνεται δε ότι το Ελληνικό Δημόσιο φέρεται να του οφείλει ποσό άνω των 500.000 ευρώ για εργολαβία που έχει ολοκληρώσει στο αεροδρόμιο της Ρόδου με άλλη κατασκευαστική του εταιρεία.
Η τρίτη περίπτωση αφορά έναν 34χρονο εργολάβο οικοδομών που οφείλει μαζί με τον αδελφό του το ποσό των 958.258,09 ευρώ. Τα δύο αδέλφια έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις για φορολογικές παραβάσεις που έχουν διαπιστωθεί στην εταιρεία που λειτουργούσαν μέχρι το 2006. Σημειώνεται ότι αρμοδίως από το ΣΔΟΕ έχει διαπιστωθεί διακίνηση εικονικών τιμολογίων σε εταιρείες του νησιού συμπεριλαμβανομένης και της ΡΟΔΩΝ ΑΕ.
Εν πάση περιπτώσει η εξέταση της υπόθεσης αυτής ανεβλήθη ομοίως για την 15η Δεκεμβρίου 2011.
Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους ανωτέρω αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορούμενων παρέστησαν οι κ.κ. Χ. Βασιλειάδης, Στ. Κιουρτζής, Στ. Ρουμπέτη και Ν. Παπαϊωάννου.
Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη ακόμη δύο ατόμων για όμοιες παραβάσεις στο Περιστέρι και στη Θεσσαλονίκη.
Από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός, κατασκευαστής ψευδοροφών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 231.530,32 ευρώ.
Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν 54χρονο αλλοδαπό, νόμιμο εκπρόσωπο – Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης εμπορίου ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, για οφειλές προς το Δημόσιο και συγκεκριμένα τη μη απόδοση Φ.Π.Α., ύψους 173.368,76 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 01-04-2011 έως 31-09-2011 και προσαυξήσεως 31.128,84 ευρώ έως 11-11-2011.
Από την αρχή εφαρμογής του μέτρου των συλλήψεων μεγαλοοφειλετών του δημοσίου μέχρι και την Κυριακή είχαν προσαχθεί 29 άτομα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, το συνολικό ποσό των οφειλών ξεπερνά τα 32.081.389,06 ευρώ.
Έγιναν συγκεκριμένα 14 συλλήψεις στο Λεκανοπέδιο Αττικής, 12 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, 1 στην Πάτρα και 2 στη Ρόδο.
Σημειώνεται τέλος ότι ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει παραγγείλει και τη σύλληψη καταζητούμενου από τις Ελληνικές Αρχές που διαμένει στην Δανία ο οποίος φέρεται να οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε



