- Η ανακήρυξη της 7ης Ιουνίου ως τοπικής αργίας για την Κάσο βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας από το Υπουργείο Εσωτερικών.
- Η 29η Αυγούστου, επέτειος της Ναυμαχίας του Γέροντα, μπορεί να καθιερωθεί ως τοπική αργία στην Κάλυμνο μόνο μετά από νέο αίτημα του Δήμου.
- Το νέο αίτημα για την 29η Αυγούστου πρέπει να συνοδεύεται από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυμνίων.
- Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τον βουλευτή Μάνο Κόνσολα σχετικά με την πορεία των διαδικασιών για τις τοπικές αργίες.
Εξελίξεις προέκυψαν μετά την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του Βουλευτή για την ανακήρυξη ως τοπικών αργιών σε Κάλυμνο και Κάσο, των ημερομηνιών που συνδέονται με τη Ναυμαχία του Γέροντα (29 Αυγούστου) και του Ολοκαυτώματος της Κάσου (7 Ιουνίου).
Όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ.Λιβάνιου προς το Μάνο Κόνσολα:
-Το θέμα της ανακήρυξης της 7ης Ιουνίου ( επετείου του Ολοκαυτώματος) ως τοπικής αργίας για την Κάσο βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας και αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών.
-Για το θέμα της ανακήρυξης της 29ης Αυγούστου ( επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημερώνει τον κ.Κόνσολα ότι « Σε περίπτωση που ο Δήμος Καλυμνίων επιθυμεί την καθιέρωση της 29ης Αυγούστου, επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα το έτος 1824, αποκλειστικά ως ημέρας αργίας για το νησί της Καλύμνου, απαιτείται η υποβολή νέου, εξειδικευμένου αιτήματος, το οποίο πρέπει να συνοδεύεται από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυμνίων, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασής του».































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.