ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βάιος Καλοπήτας στον topfm: «Για Δήμαρχος; Το πιθανότερο είναι να είμαι υποψήφιος βουλευτής…»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
word-image-897253-1

Εί­κο­σι τρείς μήνες μετά την ανά­λη­ψη της προ­ε­δρί­ας του Ανα­πτυ­ξια­κού Ορ­γα­νι­σμού Δήμου Ρόδου “ΚΟ­ΛΟΣ­ΣΟΣ 2047 Α.Ε”, ο Βάιος Κα­λο­πή­τας έκανε έναν πρώτο απο­λο­γι­σμό της θη­τεί­ας του και του έργου του Ορ­γα­νι­σμού που λει­τουρ­γεί ως «ερ­γα­λείο» επι­τά­χυν­σης της το­πι­κής ανά­πτυ­ξης και υπο­στή­ρι­ξης των υπη­ρε­σιών του Δήμου Ρόδου, με στόχο τη βελ­τί­ω­ση της ποιό­τη­τας ζωής των πο­λι­τών μέσα από τα ανα­πτυ­ξια­κά και σύγ­χρο­να έργα, τις επεν­δύ­σεις στο πε­ρι­βάλ­λον, στην πρά­σι­νη ενέρ­γεια, στον πο­λι­τι­σμό, στον αθλη­τι­σμό, στην εκ­παί­δευ­ση.

Ο κ. Κα­λο­πή­τας φι­λο­ξε­νή­θη­κε στο στού­ντιο του topfm και στην εκ­πο­μπή «Ρόδος είναι και γυ­ρί­ζει» και μί­λη­σε εφ’  όλης της ύλης. Για όσα έχουν γίνει και γί­νο­νται από τον ¨Κο­λοσ­σό 2047 ΑΕ», για τις σχέ­σεις και τη συ­νερ­γα­σία του Ορ­γα­νι­σμού με το Δήμο, για τις δυ­σκο­λί­ες και τα εμπό­δια που προ­κα­λούν τις με­γά­λες κα­θυ­στε­ρή­σεις στην εκτέ­λε­ση έργων, για τα όρια των αρ­μο­διο­τή­των και του ρόλου του Ορ­γα­νι­σμού αλλά και για τις πο­λι­τι­κές σκέ­ψεις που κάνει ο ίδιος, με το «βλέμ­μα» στις εθνι­κές και στις επό­με­νες δη­μο­τι­κές εκλο­γές.

«Έχου­με πε­τύ­χει ως Ορ­γα­νι­σμός αλλά προ­σω­πι­κά θέλω πολλά πε­ρισ­σό­τε­ρα»

«Ο Ανα­πτυ­ξια­κός Ορ­γα­νι­σμός είναι ο επι­τα­χυ­ντής του Δήμου, ο Ορ­γα­νι­σμός που προ­χω­ρά­ει τις δια­δι­κα­σί­ες για ένα έργο μέχρι το επί­πε­δο που απαι­τεί­ται δη­μο­πρά­τη­ση. Ψά­χνου­με πηγές χρη­μα­το­δό­τη­σης και τη δί­νου­με στους Δή­μους με τους οποί­ους συ­νερ­γα­ζό­μα­στε. Έχου­με πε­τύ­χει, ως επι­χει­ρη­σια­κός βρα­χί­ο­νας της πε­ριο­χής. Ήδη Κά­νου­με έργα στη Νί­συ­ρο, στην Κάσο και στην Κάρ­πα­θο, όπου δεν υπάρ­χουν τε­χνι­κές υπη­ρε­σί­ες και η δική μας βο­ή­θεια και πα­ρέμ­βα­ση κάνει τη δια­φο­ρά. Εδώ στη Ρόδο, τα θέ­μα­τα είναι πιο πο­λύ­πλο­κα… Υπάρ­χει η πο­λι­τι­κή πίεση, υπάρ­χει η σεζόν που τρέ­χει, τα με­γέ­θη είναι πολύ με­γα­λύ­τε­ρα και χρειά­ζε­ται πε­ρισ­σό­τε­ρη συ­νέ­πεια και πε­ρισ­σό­τε­ρη δου­λειά. Προ­σω­πι­κά, δεν είμαι ευ­χα­ρι­στη­μέ­νος. Πάντα θέλω το πα­ρα­πά­νω και είμαι βέ­βαιος ότι μπο­ρού­με να προ­σφέ­ρου­με πολλά πε­ρισ­σό­τε­ρα».

«Το έργο για την Ακα­δη­μία θα δη­μο­πρα­τη­θεί εντός του 2026 – Θα πα­ρα­δώ­σου­με ένα σύγ­χρο­νο σχο­λείο»

«Όμως, κά­να­με ση­μα­ντι­κά βή­μα­τα και στη Ρόδο. Για πα­ρά­δειγ­μα στην Ακα­δη­μία, όπου πε­τύ­χα­με τη χρη­μα­το­δό­τη­ση για ένα εμ­βλη­μα­τι­κό έργο. Υλο­ποιού­με τις με­λέ­τες έτσι ώστε να μπο­ρέ­σου­με να το δη­μο­πρα­τή­σου­με μέσα στο 2026. Από την αρ­χι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση των 3 εκατ. ευρώ με την οποία δεν μπο­ρού­σαν να γί­νουν ου­σια­στι­κές πα­ρεμ­βά­σεις, πή­γα­με στα 5 εκατ. ευρώ και θα πα­ρα­δώ­σου­με ένα σύγ­χρο­νο σχο­λείο σε όλα τα επί­πε­δα. Εί­μα­στε σε πολύ καλό δρόμο από πλευ­ράς χρο­νο­δια­γράμ­μα­τος. Πα­ράλ­λη­λα ασχο­λού­μα­στε και με άλλα εμ­βλη­μα­τι­κά κτί­ρια όπως είναι το Ελ­λη­νι­κό Κέ­ντρο Θα­λάσ­σιων Ερευ­νών το οποίο έχει το Ενυ­δρείο Ρόδου και  με τη “Villa Dei Medici που σή­με­ρα φι­λο­ξε­νεί στα γρα­φεία του Δ.Ο.Π»

«Έχου­με υπο­βάλ­λει τις πε­ρισ­σό­τε­ρες προ­τά­σεις ενερ­γεια­κής ανα­βάθ­μι­σης στη χώρα»

«Ο Ανα­πτυ­ξια­κός Ορ­γα­νι­σμός και ο Δήμος Ρόδου έχουν υπο­βάλ­λει 35 προ­τά­σεις ενερ­γεια­κής ανα­βάθ­μι­σης, τις πε­ρισ­σό­τε­ρες στην Ελ­λά­δα. Διεκ­δι­κού­με ένα ποσό κο­ντά­στα 5 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ για 35 σχο­λι­κά κτή­ρια και πε­ρι­μέ­νου­με τη δια­δι­κα­σία της αξιο­λό­γη­σης. Κι όλα αυτά δεν είναι χρή­μα­τα από τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του Δήμου αλλά από ευ­ρω­παϊ­κά προ­γράμ­μα­τα, κάτι που δίνει μια με­γα­λύ­τε­ρη δυ­να­μι­κή στο να διεκ­δι­κείς χρη­μα­το­δο­τή­σεις. Αν ο Δήμος δεν μπο­ρεί να αντα­πο­κρι­θεί αυτή την εποχή, έτσι όπως κι­νεί­ται η οι­κο­νο­μία και τα προ­γράμ­μα­τα αυτά, τότε υπάρ­χει πρό­βλη­μα των υπη­ρε­σιών, του πο­λι­τι­κού προ­σω­πι­κού και τε­λι­κά του ίδιου του πο­λί­τη … «Τρέ­χου­με» με επι­τυ­χία την πα­ρέμ­βα­ση που αφορά το πρό­γραμ­μα «Στέ­γα­ση και Ερ­γα­σία» με επι­δό­τη­ση ενοι­κί­ου, κά­λυ­ψη βα­σι­κών λο­γα­ρια­σμών και έξοδα πρώ­της εγκα­τά­στα­σης για 100 συ­μπο­λί­τες μας καθώς και το «Νοιά­ζο­μαι και προ­σφέ­ρω στο παιδί» στο σκέ­λος της  πα­ρο­χής κοι­νω­νι­κών επι­τα­γών στις οι­κο­γέ­νειες για στή­ρι­ξη των παι­διών τους»

«Κτη­μα­το­λό­γιο και Ακί­νη­τα του Δήμου… τα με­γά­λα προ­βλή­μα­τα»

«Ας μη κρυ­βό­μα­στε, υπάρ­χουν προ­βλή­μα­τα στη Ρόδο. Είναι δυ­να­τόν να μην έχει πε­ρά­σει ακόμα το Κτη­μα­το­λό­γιο στη σύγ­χρο­νη εποχή; Όπως και το αλα­λούμ με τη Δη­μο­τι­κή πε­ριου­σία, τα Ακί­νη­τα του Δήμου που είναι ένας άλυ­τος κό­μπος… Έχου­με και δεν έχου­με Ακί­νη­τα… γιατί άλλα τα έχει πα­ρα­χω­ρή­σει η Εκ­κλη­σία αλλά δεν έχουν ολο­κλη­ρω­θεί οι με­τα­γρα­φές άλλα ανή­κουν στο ελ­λη­νι­κό δη­μό­σιο με επι­κα­λύ­ψεις ιδιο­κτη­σιών από ιδιώ­τες … Όλα αυτά δυ­σχε­ραί­νουν τις χρη­μα­το­δο­τή­σεις και την αξιο­ποί­η­ση ακι­νή­των»

«Η ελεγ­χό­με­νη στάθ­μευ­ση θα ανοί­ξει το δρόμο για λυθεί το κυ­κλο­φο­ρια­κό στην πόλη»

«Σε έρευ­να που κά­να­με, οι υπο­δο­μές είναι ένα από τα τρία βα­σι­κά θέ­μα­τα που απα­σχο­λούν τους πο­λί­τες. Το Νο 1 ήταν το κυ­κλο­φο­ρια­κό. Με την ελεγ­χό­με­νη στάθ­μευ­ση που προ­ω­θεί ο Ορ­γα­νι­σμός, το 30% των οχη­μά­των που ψά­χνουν κα­θη­με­ρι­νά χώρο στάθ­μευ­σης, θα μειώ­σει ση­μα­ντι­κά τη συμ­φό­ρε­ση στο Κέ­ντρο και εφό­σον εφαρ­μο­στούν οι κα­νό­νες όλα θα είναι πολύ κα­λύ­τε­ρα. Είναι πρό­βλη­μα η έλ­λει­ψη Δη­μο­τι­κής Αστυ­νο­μί­ας αλλά δεν πρέ­πει να πα­ρα­δο­θού­με… Η Δη­μο­τι­κή Αστυ­νο­μία είναι το σωστό ερ­γα­λείο δια­χεί­ρι­ση του δη­μο­τι­κού χώρου και για να βάλει τους κα­νό­νες και το Υπουρ­γείο οφεί­λει να κάνει προ­σλή­ψεις δη­μο­τι­κών αστυ­νό­μων. Καλό είναι να δε­σμευ­τούν όλοι οι βου­λευ­τές προς αυτή την κα­τεύ­θυν­ση»

«Να «κα­τέ­βω» για δή­μαρ­χος; Το πι­θα­νό­τε­ρο είναι να είμαι υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής»

«Το τι θα κάνω στο τέλος της θη­τεί­ας της Δη­μο­τι­κής αρχής θα εξαρ­τη­θεί από το πως θα νιώθω σε σχέση με τους πο­λί­τες που υπη­ρε­τώ. Αν νιώσω ότι τους υπη­ρέ­τη­σα με συ­νέ­πεια και ερ­γα­τι­κό­τη­τα, τότε θα επι­χει­ρή­σω το οποιο­δή­πο­τε επό­με­νο βήμα. Όλοι μας, στο Δήμο, θα κρι­θού­με στο τέλος της δια­δρο­μής, με βάση το έργο μας το οποίο είναι με­τρή­σι­μο.

Σαφώς με εν­δια­φέ­ρει η κε­ντρι­κή πο­λι­τι­κή σκηνή. Είναι όμως πολύ νωρίς για να απο­φα­σί­σω. Αυτή τη στιγ­μή είμαι από­λυ­τα αφο­σιω­μέ­νος σε αυτό που κάνω. Με ρω­τά­τε αν θα είμαι υπο­ψή­φιος Δή­μαρ­χος; Το πι­θα­νό­τε­ρο είναι να είμαι υπο­ψή­φιος Βου­λευ­τής…»

«Το ΠΑΣΟΚ χρειά­ζε­ται ένα άλμα για να ξε­κολ­λή­σει η βε­λό­να…»

«Το ΠΑΣΟΚ έχει την ευ­και­ρία στο Συ­νέ­δριο της Αθή­νας να κάνει το άλμα που χρειά­ζε­ται και να επι­κοι­νω­νή­σει το πρό­γραμ­μα του στους πο­λί­τες. Είναι ση­μα­ντι­κό να το κάνει για να μπο­ρέ­σει να… ξε­κολ­λή­σει και τη βε­λό­να»

«Χαί­ρο­μαι για την πρω­το­βου­λία του Κώστα Χρυ­σο­χο­ΐ­δη να ασχο­λη­θεί με τα κοινά. Μα­κά­ρι να το έκα­ναν και άλλοι. Στο τέλος, ας επι­λέ­ξουν οι πο­λί­τες αυτόν που πι­στεύ­ουν ότι είναι ο κα­λύ­τε­ρος»

«Είναι πα­ρά­λο­γο να ασχο­λού­νται πο­λι­τι­κά πρό­σω­πα στη κό­ντρα ΔΕΥΑΡ –  Πε­ρι­φέ­ρειας»

«Για τη ΔΕΥΑΡ,  με  στε­να­χω­ρεί  πολύ ότι προ­σω­πο­ποιεί­ται το πρό­βλη­μα, εφό­σον ισχύ­ει ότι έχει δε­σμευ­τεί το ΑΦΜ του προ­έ­δρου της. Πως είναι δυ­να­τόν να επι­κε­ντρώ­νε­ται όλο αυτό σε ένα άτομο… Υπάρ­χει διοί­κη­ση, υπήρ­χε και πριν, θα υπάρ­χει και μετά… . Είναι πα­ρά­λο­γο να ασχο­λού­νται πο­λι­τι­κά πρό­σω­πα για θέ­μα­τα λο­γα­ρια­σμών και οι­κο­νο­μι­κών εκ­κρε­μο­τή­των. Αυτές είναι υπο­θέ­σεις που πρέ­πει ν  αφο­ρούν και να επι­λύ­ο­νται από τις υπη­ρε­σί­ες. Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση, δεν μπο­ρεί να ασχο­λεί­ται κά­ποιος με τα κοινά και γι’  αυτό το λόγο να κιν­δυ­νεύ­ει η προ­σω­πι­κή του πε­ριου­σία»

Δείτε το βί­ντεο της συ­νέ­ντευ­ξης του Βάιου Κα­λο­πή­τα στην εκ­πο­μπή «Ρόδος είναι και γυ­ρί­ζει»

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.