ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο για την εύρυθμη λειτουργία στο Μανδράκι

Πέγκυ Ντόκου 2 λεπτά ανάγνωση
εικόνα_Viber_2026-03-16_13-27-24-844

Ευ­ρεία σύ­σκε­ψη πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το με­ση­μέ­ρι της Δευ­τέ­ρας στην αί­θου­σα εθι­μο­τυ­πί­ας του Δη­μαρ­χεί­ου με την συμ­με­το­χή εκ­προ­σώ­πων όλων των πλευ­ρών, για την εύ­ρυθ­μη λει­τουρ­γία στο Μαν­δρά­κι για τα ημε­ρό­πλοια και την τρο­φο­δο­σία την κα­θα­ριό­τη­τα.

Στη σύ­σκε­ψη που είχε πε­ρισ­σό­τε­ρο διε­ρευ­νη­τι­κό χα­ρα­κτή­ρα συμ­με­τεί­χαν εκ­πρό­σω­ποι του Τε­λω­νεί­ου, ο διοι­κη­τής της Τρο­χαί­ας κ. Εμ­μα­νου­ήλ Πα­πα­δά­κης, ο κ. Κώ­στας Στυ­λια­νού, πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Ιδιω­τι­κών Φορ­τη­γών Αυ­το­κι­νη­τι­στών Δη­μό­σιας Χρή­σε­ως Δω­δε­κα­νή­σου Κο­λοσ­σός, ο κ. Χρή­στος Μι­χα­λά­κης, πρό­ε­δρος της Ένω­σης Του­ρι­στι­κών Γρα­φεί­ων Δω­δε­κα­νή­σου, εκ­πρό­σω­ποι των ναυ­τι­λια­κών εται­ρειών που δια­κι­νούν ημε­ρό­πλοια, εκ­πρό­σω­ποι των του­ρι­στι­κών λε­ω­φο­ρεί­ων, εκ­πρό­σω­ποι από τις εται­ρεί­ες καυ­σί­μων κ.ά.

Η σύ­σκε­ψη έγινε υπό την προ­ε­δρία του δη­μάρ­χου Ρόδου κ. Αλέ­ξαν­δρου Κο­λιά­δη, ενώ συμ­με­τεί­χαν, ο πρό­ε­δρος του Δη­μο­τι­κού Λι­με­νι­κού Τα­μεί­ου κ. Βα­σί­λης Βα­για­νά­κης και ο αντι­δή­μαρ­χος Κα­θα­ριό­τη­τας κ. Δη­μή­τρης Κα­ρα­τζιάς οι οποί­οι άκου­σαν τους προ­βλη­μα­τι­σμούς και τις προ­τά­σεις των πα­ρι­στα­μέ­νων σχε­τι­κά με την κα­λύ­τε­ρη λει­τουρ­γία στο Μαν­δρά­κι, την κυ­κλο­φο­ρία των οχη­μά­των, την τρο­φο­δο­σία των ημε­ρο­πλοί­ων αλλά και το πού θα μπο­ρού­σε να γί­νε­ται η απο­βί­βα­ση των επι­βα­τών.

Από την πλευ­ρά του, ο κ. Στυ­λια­νού είπε ότι οι βυ­τιο­φο­ρείς οφεί­λουν να τη­ρούν την ασφά­λεια των πο­λι­τών στην τρο­φο­δο­σία και να χρη­σι­μο­ποιούν τις ‘μά­νι­κες’ μέχρι τα πέντε μέτρα και όχι σε με­γα­λύ­τε­ρη από­στα­ση –για πολ­λούς λό­γους.

Κατά την διάρ­κεια της συ­ζή­τη­σης, ο δή­μαρ­χος κ. Κο­λιά­δης ζή­τη­σε να του κα­τα­τε­θούν οι προ­τά­σεις εγκαί­ρως, καθώς πολλά από τα ημε­ρό­πλοια ξε­κι­νούν τα δρο­μο­λό­για τον Απρί­λιο.

«Ακού­στη­καν πολ­λές προ­τά­σεις και προ­βλη­μα­τι­σμοί εκα­τέ­ρω­θεν. Επι­πλέ­ον, συ­ζη­τή­θη­κε το πρό­βλη­μα που δη­μιουρ­γεί­ται με την στάθ­μευ­ση των του­ρι­στι­κών λε­ω­φο­ρεί­ων στο κέ­ντρο της πόλης καθώς και η τρο­φο­δο­σία (καύ­σι­μα) των ημε­ρο­πλοί­ων που πρέ­πει να βελ­τιω­θεί. Δεν μπο­ρεί να βγαί­νουν στην μέση του δρό­μου, μέσα στο κέ­ντρο της πόλης, οι μά­νι­κες από τα βυτία που φτά­νουν και τα 40μέτρα δη­μιουρ­γώ­ντας προ­βλή­μα­τα. Στο ίδιο πλαί­σιο πρέ­πει να βρε­θεί λύση και για την ώρα που γί­νε­ται η απο­κο­μι­δή των απορ­ριμ­μά­των από τα ημε­ρό­πλοια, για να υπάρ­χει πε­ρι­θώ­ριο για την ορθή λει­τουρ­γία των απορ­ριμ­μα­το­φό­ρων κ.ο.κ.», ανέ­φε­ρε με­τα­ξύ άλλων ο κ. Βα­για­νά­κης.

Επι­πρό­σθε­τα, εκ­φρά­στη­καν προ­βλη­μα­τι­σμοί και για την απο­βί­βα­ση των επι­βα­τών όπου προ­τά­θη­κε να γί­νε­ται από το λι­μά­νι της Ακα­ντιάς και όχι στο Μαν­δρά­κι.

Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση, ο δή­μαρ­χος ξε­κα­θά­ρι­σε ότι όλα θα πρέ­πει να τε­θούν επί τά­πη­τος από τώρα, ώστε να μην πα­ρου­σια­στεί πρό­βλη­μα με την έναρ­ξη της σεζόν ενώ απηύ­θυ­νε έκ­κλη­ση προς όλες τις πλευ­ρές, να συ­νε­τι­στούν και να συ­νερ­γα­στούν με στόχο να βελ­τιω­θεί φέτος, η εύ­ρυθ­μη λει­τουρ­γία στο κέ­ντρο της πόλης, με ση­μείο αιχ­μής τον λι­μέ­να Μαν­δρα­κί­ου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.