ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωινό Αγάπης της Συντονίστριας της Γραμματείας Δικαιωμάτων του Παιδιού ΝΔ Νοτίου Αιγαίου στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Καλύμνου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Κ ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Η Συντο­νί­στρια της Γραμ­μα­τείας Δικαιω­μά­των του Παιδιού ΝΔ Νοτίου Αιγαίου, κ. Κατε­ρίνα Εμμα­νουήλ, πραγ­μα­το­ποί­ησε επί­σκεψη στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Καλύ­μνου, εκφρά­ζο­ντας για ακόμη μία φορά τη στήριξή της στο σημα­ντικό έργο του Σωμα­τείου Γονέων & Κηδε­μό­νων ΑμεΑ «Ο Άγιος Παντε­λε­ή­μων», αυτή τη φορά για δια­φο­ρε­τικό σκοπό: τη δημιουρ­γία πρωινού μαζί με τα παιδιά του ΚΔΑΠ.

Κατά τη διάρ­κεια της επί­σκε­ψης υπήρξε ενη­μέ­ρωση σχετικά με τις προ­κλή­σεις που αντι­με­τω­πί­ζει η δομή, στο πλαίσιο της συνε­χούς προ­σπά­θειάς της να παρέχει συστη­μα­τική υπο­στή­ριξη στα άτομα με ανα­πη­ρίες και στις οικο­γέ­νειές τους. Παράλ­ληλα, ο σκοπός της παρου­σίας της κ. Εμμα­νουήλ ήταν να συμ­με­τά­σχει σε μια δράση χαράς και δημιουρ­γίας για τα παιδιά που φιλο­ξε­νού­νται στο Κέντρο.

Με τη συμ­με­τοχή παιδιών από το Δημο­τικό Σχολείο Πανόρ­μου, η Συντο­νί­στρια και τα άτομα που φιλο­ξε­νού­νται στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ προ­ε­τοί­μα­σαν ένα γιορ­τινό πρωινό, δημιουρ­γώ­ντας μια ζεστή και συνερ­γα­τική ατμό­σφαιρα. Τα παιδιά ετοί­μα­σαν τοστ, έστιψαν πορ­το­κά­λια, από­λαυ­σαν τον φρέσκο χυμό και στό­λι­σαν κέικ με σοκο­λάτα, τρούφα και καρα­με­λά­κια, βιώ­νο­ντας τη χαρά της δημιουρ­γίας και της ομα­δι­κό­τη­τας.

Οι μικροί συμ­με­τέ­χο­ντες χάρηκαν ιδιαί­τερα τη δια­δι­κα­σία, γεύ­τη­καν τις δικές τους δημιουρ­γίες και πέρασαν στιγμές γεμάτες ενθου­σια­σμό και θετική ενέρ­γεια. Η δράση ολο­κλη­ρώ­θηκε με χρι­στου­γεν­νιά­τικα τρα­γού­δια και χορό από τους μαθητές του Δημο­τι­κού Σχο­λείου Πανόρ­μου, οι οποίοι προ­σέ­φε­ραν μια ζεστή και εορ­τα­στική νότα στην ημέρα.

Η Γραμ­μα­τεία Δικαιω­μά­των του Παιδιού ΝΔ εκφρά­ζει τις θερμές της ευχα­ρι­στίες στους εκπαι­δευ­τι­κούς και τους μαθητές του Δημο­τι­κού Σχο­λείου Πανόρ­μου, που με προ­θυ­μία, χαρά και ευαι­σθη­σία συμ­με­τεί­χαν και στή­ρι­ξαν τη δράση, καθώς και στο προ­σω­πικό, την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Καλύ­μνου, που αγκά­λια­σαν την πρω­το­βου­λία και συνέ­βα­λαν ουσια­στικά στην προ­σπά­θεια να προ­σφέ­ρουμε χαρά στα άτομα με ανα­πη­ρία που φιλο­ξε­νεί η δομή.

Η Γραμ­μα­τεία Δικαιω­μά­των του Παιδιού παρα­μέ­νει σταθερά δίπλα σε κάθε δομή που προ­σφέ­ρει ουσια­στική φρο­ντίδα, προάγει την ισότητα και δια­σφα­λί­ζει ένα ασφαλές και υπο­στη­ρι­κτικό περι­βάλ­λον για όλα τα παιδιά..

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.