ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Παραληρηματικοί» και «αβάσιμοι» οι ελληνικοί «ισχυρισμοί» περί Γενοκτονίας των Ποντίων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΟΥ

Το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών της Τουρ­κίας απο­κή­ρυξε ως «παρα­λη­ρη­μα­τι­κές» και «ιστο­ρικά αβά­σι­μες» τις δηλώ­σεις που έγιναν από την πλευρά των ελλη­νι­κών Αρχών για την Ημέρα Μνήμης της Γενο­κτο­νίας των Ποντίων.

Μητσο­τά­κης για Γενο­κτο­νία των Ποντίων: Χρέος μας να κρα­τή­σουμε ζωντανή τη μνήμη

Το τουρ­κικό ΥΠΕΞ σημειώ­νει, μεταξύ άλλων, στην ανα­κοί­νωσή του:

«Κατα­δι­κά­ζουμε τις παρα­λη­ρη­μα­τι­κές δηλώ­σεις των ελλη­νι­κών Αρχών με αφορμή την επέτειο των αβά­σι­μων ισχυ­ρι­σμών για τον “Πόντο”, οι οποίες δεν συνά­δουν σε καμία περί­πτωση με τα ιστο­ρικά γεγο­νότα. Απορ­ρί­πτουμε τις δηλώ­σεις που απο­σκο­πούν να αμαυ­ρώ­σουν τον Πόλεμο της Ανε­ξαρ­τη­σίας μας, που ξεκί­νησε στις 19 Μαΐου του 1919 […] Ενώ είναι ιστο­ρικό γεγονός ότι ο ελλη­νι­κός στρατός διέ­πραξε αμέ­τρη­τες θηριω­δίες στα εδάφη της Ανα­το­λίας που κατέ­λαβε με την υπο­στή­ριξη των ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­μεων της εποχής, οι αβά­σι­μες προ­σπά­θειες της ελλη­νι­κής πολι­τι­κής σήμερα να ερμη­νεύ­σει αντί­στροφα το παρελ­θόν δεν έχουν καμία υπό­σταση […] Καλούμε την Ελλάδα να μνη­μο­νεύ­σει τις θηριω­δίες που δια­πρά­χθη­καν κατά των Τούρκων και άλλων εθνο­τι­κών ομάδων, ξεκι­νώ­ντας από τη σφαγή της Τρι­πο­λι­τσάς το 1821. Τέτοιες πρω­το­βου­λίες που αντλούν εχθρό­τητα από την ιστορία και απο­σκο­πούν να βλάψουν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, οι οποίες εξε­λίσ­σο­νται με θετική δυνα­μική τα τελευ­ταία χρόνια, θα πρέπει πλέον να τερ­μα­τι­στούν».

Πηγή: kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.