Ένα διεθνές εγχείρημα συνεργασίας και εικαστικού διαλόγου με χαρακτικά, φωτογραφίες, ποιήματα, σύντομες ιστορίες, ζωγραφική και εγκαταστάσεις.
Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης έργα της εικαστικού και επιμελήτριας Γεωργίας Γρηγοριάδου.
Όπως εξηγεί η Γεωργία Γρηγοριάδου «Το “Art in a Box” αποτελεί ένα καινοτόμο, εικαστικό εγχείρημα, που εστιάζει στη συλλογικότητα, τη διαπολιτισμική ανταλλαγή και την πολυμορφία της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Από το 2017, η εικαστική ομάδα “TeeToTuM” έχει επιμεληθεί δεκατρία θεματικά κουτιά, καθένα εκ των οποίων φιλοξενεί έργα 20 δημιουργών από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας τον διάλογο μεταξύ διαφορετικών εκφραστικών μέσων και αισθητικών προσεγγίσεων».
Η ίδια συμπληρώνει σχετικά με τη διαδικασία και τα είδη που «βρίσκουν τη θέση τους» στο φιλόξενο αυτό κουτί: «Το project διαμορφώνεται σταδιακά ως ένα διαρκές πεδίο έρευνας και πειραματισμού, όπου ζωγραφική, χαρακτική, ποίηση, κολάζ, φωτογραφία και σύντομες ιστορίες πεζού ή ποιητικού λόγου συνυπάρχουν, δημιουργώντας ένα πολυεπίπεδο αφήγημα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, το “Art in a Box” προτείνει μια νέα ερμηνευτική προσέγγιση της εικαστικής παραγωγής,
απομακρυνόμενο από τις καθιερωμένες ιεραρχίες της τέχνης και ενθαρρύνοντας τη συνδιαμόρφωση του καλλιτεχνικού αντικειμένου».
Η παρουσίαση του project, συμπληρώνεται και από την έκθεση έργων της Γεωργίας Γρηγοριάδου και συνολικά προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να εξεταστεί η σχέση ανάμεσα στη συλλογική πρακτική και την ατομική έκφραση. Η πολυμορφία των συμμετεχόντων και η σύμμειξη τεχνικών και αφηγηματικών μορφών καθιστούν το ‘Art in a Box’ ένα σημαντικό δείγμα της σύγχρονης καλλιτεχνικής πολυφωνίας.
Η έκθεση αυτή δεν είναι απλώς μια παρουσίαση έργων, αλλά ένας χώρος διαλόγου, όπου η τέχνη λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικές πολιτισμικές εμπειρίες, αναδεικνύοντας τη δυναμική της συνεργασίας και της ανταλλαγής ως βασικούς άξονες της σύγχρονης δημιουργίας.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό:
Καθημερινά: 10.00 – 14.00 & 18.00 – 22.00
Προβλέπονται και παράλληλες δράσεις για παιδιά και μαθητές στη διάρκεια της έκθεσης, κατόπιν επικοινωνίας: 6971684424
Λίγα λόγια για την Γεωργία Γρηγοριάδου
Γεννήθηκε στην Κοζάνη, έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία ζεί μόνιμα πλέον στη Ρόδο. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στα Πληροφοριακά Συστήματα, ενώ έχει παράλληλα σπουδές σε βιτρώ και κατασκευή κούκλας κουκλοθεάτρου.
Από το 2005 ως το 2013 συμμετείχε στο εργαστήριο χαρακτικής «ΗΛΙΟΣ», στη Θεσσαλονίκη με δάσκαλο τον Δημήτρη Καρλαφτόπουλο.
Έχει διδάξει βιτρώ και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και 2 ατομικές.
Είναι ιδρυτικό μέλος της εικαστικής ομάδας TeeToTuM.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη χαρακτική, digital art και collage.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έργα της βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής Κοζάνης, στο «Μουσείο – Σπίτι του Καβάφη», Hellenic Foundation for Culture στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.