ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών: Άμεσα να προκηρυθούν 4 θέσεις Επιμελητών Παθολόγων και 3 Επικουρικών και να γίνουν μετακινήσεις και από άλλα νοσοκομεία

Πέγκυ Ντόκου 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Τον κώδωνα του κιν­δύ­νου κρούουν οι νοσο­κο­μεια­κοί γιατροί στη Ρόδο για την λει­τουρ­γία του Γενικού Νοσο­κο­μείου Ρόδου. Σε σχε­τι­κές επι­στο­λές που είδαν την δημο­σιό­τητα ζητούν, αφενός από την διοί­κηση του Νοσο­κο­μείου και προς την ηγεσία του υπουρ­γείου Υγείας προ­κει­μέ­νου να γίνουν οι απα­ραί­τη­τες προ­κη­ρύ­ξεις, αφε­τέ­ρου (σε άλλη επι­στολή) ζητούν από την ηγεσία του υπουρ­γείου Υγείας, τον άμεσο διο­ρι­σμό νέου διοι­κητή καθώς το ΓΝ Ρόδου έχει πολλές απαι­τή­σεις.

Θυμί­ζουμε ότι κατά τα εγκαί­νια της ανα­και­νι­σμέ­νης καρ­διο­λο­γι­κής κλι­νι­κής του ΓΝΡόδου, ο ίδιος ο διοι­κη­τής της 2ης ΥΠΕ Πει­ραιώς και Νήσων κ. Χρήστος Ροϊλός είχε ξεκα­θα­ρί­σει ότι επειδή δεν ευδο­κί­μησε η δια­δι­κα­σία διο­ρι­σμού διοι­κητή, ο ανα­πλη­ρω­τής διοι­κη­τής (από την θέση του ως Διευ­θυ­ντή Ιατρι­κής Υπη­ρε­σίας του ΓΝΡόδου) κ. Μιχάλης Σοκο­ρέ­λος θα ασκεί καθή­κο­ντα μέχρι την επόμενη προ­κή­ρυξη.

Από το Σύλλογο Νοσο­κο­μεια­κών Γιατρών Ρόδου ανα­κοι­νώ­θη­καν τα εξής: Ο Σύλ­λο­γος Νοσο­κο­μεια­κών Ιατρών Ρόδου στη­ρί­ζει το αίτημα των Διευ­θυ­ντών των δύο Παθο­λο­γι­κών Κλι­νι­κών του Νοσο­κο­μείου μας για προ­κή­ρυξη τεσ­σά­ρων θέσεων Επι­με­λη­τών Β’ ή Α’ Παθο­λό­γων και τριών Επι­κου­ρι­κών Παθο­λό­γων, ενώ κρίνει ότι η επεί­γουσα μετα­κί­νηση δύο παθο­λό­γων από άλλα Νοσο­κο­μεία είναι απα­ραί­τητη για την εύρυθμη και ασφαλή λει­τουρ­γία των Κλι­νι­κών αλλά και του Νοσο­κο­μείου συνο­λικά.

Έχουμε επα­να­λά­βει ότι, προς το παρόν, το πλάνο εφη­μέ­ρευ­σης των δύο Παθο­λο­γι­κών Κλι­νι­κών εξα­σφα­λί­ζε­ται από το γεγονός ότι τρεις Διευ­θυ­ντές βρί­σκο­νται υπό καθε­στώς παρά­τα­σης εργα­σίας και τη συν­δρομή δύο Γενικών Ιατρών, οι οργα­νι­κές θέσεις των οποίων βρί­σκο­νται εκτός του Νοσο­κο­μείου.

Οι αρμό­διοι φορείς καλού­νται να προβούν ΑΜΕΣΑ, όχι μόνο στην προ­κή­ρυξη των προ­α­να­φερ­θει­σών θέσεων ειδι­κευ­μέ­νων Παθο­λό­γων αλλά και στη θεσμο­θέ­τηση επι­πλέον κινή­τρων για την στε­λέ­χωση Νοσο­κο­μείων της νησιω­τι­κής Ελλάδας, καθώς οι αντι­κει­με­νι­κές δυσκο­λίες, οι οποίες απο­θαρ­ρύ­νουν τους συνα­δέλ­φους από το να καλύ­ψουν προ­κη­ρυ­χθεί­σες θέσεις στις συγκε­κρι­μέ­νες περιο­χές, είναι γνωστές.

Είναι πλέον ορατό το ενδε­χό­μενο να βρεθεί το Νοσο­κο­μείο μας χωρίς τις δύο λει­τουρ­γού­σες Παθο­λο­γι­κές Κλι­νι­κές ακόμα και πριν την ολο­κλή­ρωση του τρέ­χο­ντος έτους. Υπό αυτές τις συν­θή­κες, καλού­μα­στε όλοι να κινη­θούμε με γνώμονα τη δια­σφά­λιση της δημό­σιας υγείας, όχι μόνο στο νησί της Ρόδου, αλλά και σε ολό­κληρο το Νότιο Αιγαίο. Δυστυ­χώς δεν έχουμε την πολυ­τέ­λεια να λει­τουρ­γούμε με όρους εξω­ραϊ­σμού της κατά­στα­σης και κάθε επι­πλέον κωλυ­σιερ­γία θα δημιουρ­γή­σει προ­βλή­ματα μη ανα­στρέ­ψιμα.

Στην σχετική επι­στολή που εστάλη στο υπουρ­γείο Υγείας ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.